@jutokintumi: i cyk główna xd zawołajcie mnie jak bedzie przypiety na glowna wpis wysmiewajacy PO/KO/ktorys odlam lewicy xD
@LeGgo: myśle, że to rozwiązanie również nie jest zgodne z jej wierzeniami.
@krychu90: wszystko i nic, Kaczor dał zielone światło, kucharka odpaliła temat i jakoś nikt nie mówi o brakujących łózkach, respiratorach, personelu, braku $ dla służby zdrowia. Wszystko jest git bo ganiamy się po ulicach z policją.
Muminki wyjaśniają Kaję Godek
@jutokintumi: Wyjaśniać można coś, a nie kogoś.
Nie popularyzujmy analfabetyzmu rodem z nizin społecznych.
@krychu90: kaczafi sprowokował obywateli aby wyszli na ulicę i nie cisnęli rządu za nieprzygotowanie do pandemii
@bulbulators: Muminki to jest określenie dzieci chorych na downa i inne choroby. Znane od lat. Słyszałem to z 15 lat temu gdy Godek jeszcze jeździła po wiejskich remizach. Ona tego nie wymyśliła.
@Kalwi: mają więcej niż Ci się wydaje .
Ten rok jest zdrowo pojebany. Ciekawe co będzie dalej? Ja obstawiam, że Jetsonowie wyjaśnią Miriam Shaded
@Opryskus69: W tym konkretnym przykładzie 'zabijanie małych muminków' odczytuję jako aborcję nienarodzonych dzieci.
@jutokintumi: Jakie k..wa muminki? Baba urodziła chore dziecko i zamiast zająć się jego opieką to robi z siebie celebrytkę. Może w tą nutę warto uderzyć na proteście
Muminki to jest określenie dzieci chorych na downa i inne choroby. Znane od lat. Słyszałem to z 15 lat temu gdy Godek jeszcze jeździła po wiejskich remizach. Ona tego nie wymyśliła.
@Opryskus69: Tu nikogo nie interesują fakty. Można porechotać z Godek to, się rechocze z Godek. Wszak to teraz najgorszy wróg, reszta się nie liczy. Wczoraj 3 wpisy w gorących i jedno znalezisko na głównej z 4 tysiącami wykopań, bo Godek napisała Muminki, no i ten wpis czwarty w gorących, a do tego jeszcze na głównej przyklejony.
ta kobieta zasługuje na prewencyjną eutanazję ᄽὁȍ ̪ őὀᄿ
Banda troglodytów.
W tym konkretnym przykładzie 'zabijanie małych muminków' odczytuję jako aborcję nienarodzonych dzie
@: Nie ma znaczenia jak to odczytujesz, a wręcz źle świadczy to o twoich zdolnościach intelektualnych, skoro nawet po wyjaśnieniu sprawy nie jesteś w stanie po prostu przyjąć do wiadomości, że muminki to zwyczajowe określenie dzieci z zespołem Downa, używane u nas na długo przed tym jak Godek urodziła swojego syna.
Jakie k..wa muminki?
@Stallion45: Takie kurwa Muminki.
https://albert.krakow.pl/pl/208/Muminki_we_Wroclawiu
https://www.facebook.com/wtzmuminki/
@Stallion45: @Opryskus69: określenie muminki podobno pochodzi z lat '80: https://mamadu.pl/149197,jak-rozmawiac-o-zespole-downa-okreslenie-muminki-jest-krzywdzace
@ZygmnuntIgthorn: Ma chorego syna, chorego na zespół Downa. Powinna zająć się jego opieką i wychowaniem, by miał jak najbardziej znośne życie, bo nie oszukujmy się normalnego to miał nie będzie. Ale zamiast tego woli bredzić coś o jakichś muminkach, zmuszać ludzi do postępowania wedle jej moralności, a ze swojego syna robić żywy baner zidiocenia. Swoją drogą, świat jest wybitnie niesprawiedliwy. Ja rozumiem, że trafiają się ludziom jakieś choroby wrodzone jak np zespół Downa, ale być jeszcze przy tym synem Kai Godek?!
@krychu90:
korona -> zakaz gromadzeń -> podjęcie tematu przez TK -> godek -> muminki -> protesty -> korona
jakoś tak w skrócie ;)
@Kalwi: Technicznie tak. Nawet jako pierwsze wydarzenie mógł być wielki wybuch, ale tu chodzi o pokazanie ciągu przyczynowo skutkowego pomiędzy pandemią, rosnącą liczbą zarażeń, faktem, ze rząd zupełnie sobie nie radzi i wyciąga ludzi na ulicę, żeby za 2 tygodnie kaczor mógł ustami morawieckiego powiedzieć, że te kolejne wzrosty to efekt protestów i nietrzymania dystansu, Kają Godek która porównuje dzieci z wadami do muminków tłumacząc swojemu dziecku ze przepchnięta została ustawa antyaborcyjna i oryginalnymi Muminkami które wyjaśniły co sądzą na ten temat.
#tinder
Pamiętacie typa co pojechał z laska której nigdy nie widział na randkę do Rzymu? To ja... przychodzę z dalszymi podbojami XD Może ciekawa anegdota, może nie
Odpaliłem tindera po 23, patrzę jakieś konto z jednym zdjęciem dwóch lasek, ale bez twarzy. W opisie „Domowka dzisiaj u nas 15.01”, dałem w prawo. Match! Szybka wiadomość do koleżanki pokaż całość