Nastepne podejscie do #wolnowar Wolno pieczona piers indyka na ostro, w takim specjalnym garnku "slow cooker" bardzo popularnym w #uk No i mam pretekst zeby wkoncu otworzyc ostre przyprawy z Meksyku :) Na 7 powinno byc gotowe ( ͡º͜ʖ͡º) W komentarzach bede dodawal wiecej zdjec.
@mielonkazdzika: Crockpoty często są w promce na ibood. Dawno już chciałem sobie sprawić, ale mam małą kuchnię i zwyczajnie nie mam gdzie go postawić ( ͡°͜ʖ͡°)
@silesianist: @yaah: @franaa: @Euthymol: Ok. Meksykanskie przyprawy okazaly sie mniej pikantne niz myslalem. Sa bardziej kwasne od limonki. No ale tak to z meksykiem jest, wiec dodalem jeszcze moja mieszanke ostrych przypraw (ʘ‿ʘ)
@mielonkazdzika: powodzonka. Ja kiedyś korzystałem ze slow cookera, ale nigdy "nie najadałem" się jedzeniem z niego. Jakby podobne porcje były dużo mniej odżywcze. Więc w końcu przestałem, bo dużo bardziej smakowało mi i najadało jedzenie gotowane tradycyjnie. Powodzenia :)
@Budo: dzieki, zobaczymy wieczorem co mi z tego wyjdzie :) Jak narazie to najlepsze co robilem z tego garnka to Mex-Tex pill pulled pork shoulder. I napewno bede wracal do tego dania :)
@silesianist: @yaah: @franaa: @Euthymol: Ok plan jest taki, ze mieso odpoczywa w marynacie, lezy na podlozu z glowki czosnku i cebuli z lupinami, przecietych na 3 czesci. Zagodzine wlacze garnek na okolo 6 godzin, po czym piers podpieke w piekarniku, zeby miala smaczniejsza skorke.
Śmierdzi mi to strasznie, że te bitki za chwilę się rozleją na większe terytorium. W skrócie śmierdzi na kilometr wojną światową, nie chce być złym prorokiem, ale następny rok będzie bombowy. #wojna #izrael #ukraina #palestyna
Wolno pieczona piers indyka na ostro, w takim specjalnym garnku "slow cooker" bardzo popularnym w #uk
No i mam pretekst zeby wkoncu otworzyc ostre przyprawy z Meksyku :)
Na 7 powinno byc gotowe ( ͡º ͜ʖ͡º)
W komentarzach bede dodawal wiecej zdjec.
#jedzzwykopem #jedzenie #jedzzwykopem #foodporn #mexicano #gotujzwykopem #gotowanie
Ok. Meksykanskie przyprawy okazaly sie mniej pikantne niz myslalem. Sa bardziej kwasne od limonki. No ale tak to z meksykiem jest, wiec dodalem jeszcze moja mieszanke ostrych przypraw (ʘ‿ʘ)
Teraz marynata ma kopa :)
Jak narazie to najlepsze co robilem z tego garnka to Mex-Tex pill pulled pork shoulder. I napewno bede wracal do tego dania :)
Ok plan jest taki, ze mieso odpoczywa w marynacie, lezy na podlozu z glowki czosnku i cebuli z lupinami, przecietych na 3 czesci.
Zagodzine wlacze garnek na okolo 6 godzin, po czym piers podpieke w piekarniku, zeby miala smaczniejsza skorke.
@karacz: musze sprobowac zrobic.
@mielonkazdzika: trochę dużo jak na indyka, wydaje mi się, że będzie suchy. Ja tak wieprzowinę i wołowinę robiłem. Kawałek 2kg, to po 6h był suchy.