Wpis z mikrobloga

Mireczki chciałbym się nieśmiało pochwalić, że wyszedłem z domu z pizzą i wyszło mega! Przesiadka z kamienia w piekarniku z termoobiegiem na piec opalany drewnem. Ukręciłem 8 placków i ekipa testująca zaczęła protestować: "pizza zajebista ale jeszcze jedna i będziesz nas musiał stąd wykulać bo nikt nie będzie w stanie się ruszyć".

Piec Stadlera. Urzekł mnie swoim przepisem :-)

#gotujzwykopem #pieczzwykopem #pizza #gzw
Pobierz
źródło: comment_1618734572HhvRWicGygTkkZ7IWULDxt.jpg
  • 34
@wondermano1 zastanawiałem się nad ooni... w ogóle pół roku zastanawiałem się czy karu czy stadler ale wybór padł na tego drugiego i na tę chwilę (2 sesje) jestem zadowolony
@wondermano1 Jedyny minus na tę chwilę to szerokość wejścia 29 cm. Zastanawiałem się nad ooni pod kątem robienia pizzy gdzieś w plenerze ale póżniej piec jest gorący i trzeba poczekać aż ostygnie także jedyny argument upadł.