Ejjj #gotujzwykopem mam kilka paczek takiego mrożonego #surimi z #lidl. Usmażyłem w panco i bardzo dobre, ale szukam co by jeszcze z nich przygotować. Znajduję w necie różne sałatki do których na surowo się je dodaje, a na opakowaniu piszą "spożyć po obróbce termicznej". Jak to z nimi jest? Faktycznie surowizna czy tylko dupochron jak z frankfuterkami które najlepsze na surowo, a na opakowaniu też info o konieczności obróbki?
@lunga: jem je całe życie na surowo i nie zauważyłem nawet tego ostrzeżenia, może te twoje są jakieś wyjątkowe? Generalnie one wyglądają, jakby już były poddane obróbce termicznej.
@lunga: Można zrobić sałatkę surimi, pokroić drobno, dodać drobno pokrojone awokado i por/zieloną cebulkę, to wymieszać z majonezem i troszkę sosu sojowego. Można to dodawać do sushi, czy jeść jak swoistą pastę do chleba, krakersów, pity, etc
Usmażyłem w panco i bardzo dobre, ale szukam co by jeszcze z nich przygotować.
Znajduję w necie różne sałatki do których na surowo się je dodaje, a na opakowaniu piszą "spożyć po obróbce termicznej". Jak to z nimi jest? Faktycznie surowizna czy tylko dupochron jak z frankfuterkami które najlepsze na surowo, a na opakowaniu też info o konieczności obróbki?