Wpis z mikrobloga

@Baakedr:

Mąka 5stagioni napoletana
Hydro 62%
Sól 50g/1L
Drożdże świeże 0,22g na 280g mąki
Blok 5h To
Kulki 9h To
Kulki 5h TK
Kulki 3h To
G/D: 460/400'C
Effeuno p134h + biscotto
  • Odpowiedz
@Wierzbek: wygląda fajnie! też się bawię w robienie pizzy od jakiegoś czasu. kupuję włoskie mąki, pomidory, mam kilka łopat do pizzy, kamień (myślę nawet o piecu który masz), a i tak najchętniej swoje wypieki zalałbym czosnkowym sosem. ehh... XD niestety lata jedzenia pizzy z sieciówek utrwaliły ten smak w mojej głowie i mam wrażenie, że nawet jak kupię effeuno i ogarnę to na lepszym poziomie, to i tak albo oliwa chili
  • Odpowiedz
@pieczarkowy: ehhh kogo ja oszukuje xD sam również najbardziej lubię opędzlować polską pizzę z lokalnej pizzerii z sosem majonezowo czosnkowym i to hawajską, bo połącznie słodko słone to najlepsze co spotkało świat :D
nie przejmuj się, każdy je to co lubi :) raz nawet robiłem pizze giusseppe w effeuno i było dobre xD co do kmp to myślę, że potraktowano by to jako śmieszkowanie lub kilku powiedziałoby Ci to samo hehe(
  • Odpowiedz