Aktywne Wpisy

Ksemidesdelos +50
W Ugandzie odkryto ponad 31 milionów ton rudy złota, w której znajduje się około 320 tysięcy ton czystego, rafinowanego złota. Szacunkowa wartość tego skarbu to aż 12 bilionów dolarów.
To odkrycie może całkowicie odmienić przyszłość gospodarczą kraju i umieścić Ugandę wśród największych graczy na światowym rynku złota. Jeśli zostanie mądrze wykorzystane, może przynieść ogromne inwestycje, tysiące miejsc pracy i dynamiczny rozwój infrastruktury.
Eksperci jednak ostrzegają - tak ogromne bogactwo wymaga przejrzystego zarządzania
To odkrycie może całkowicie odmienić przyszłość gospodarczą kraju i umieścić Ugandę wśród największych graczy na światowym rynku złota. Jeśli zostanie mądrze wykorzystane, może przynieść ogromne inwestycje, tysiące miejsc pracy i dynamiczny rozwój infrastruktury.
Eksperci jednak ostrzegają - tak ogromne bogactwo wymaga przejrzystego zarządzania
źródło: uganda
Pobierz
Chicoxxx66 +141
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

źródło: comment_1623479250YTI4DctfgdgkZbJBkqMBbn.jpg
Pobierz@am_anfang_war_napoleon: CO ŻEŚ POWIEDZIOŁ LEWAKU! FEMINATYWY MI TU CHCESZ WPROWADZAĆ!?
źródło: comment_1623479419F4ODxjMFRVr9iYwSm05B6j.jpg
Pobierzźródło: comment_16234800227b8Hzp0l3g8BnWudiJ9Xjb.jpg
Pobierzźródło: comment_1623482371Ob8pNuVRGMugHHgEfzI8w3.jpg
PobierzTakim przypadkiem może byc np. zmiana ciśnienia atmosferycznego na ziemi, gdy różnica kilku hPa jest istotna, a różnica na poziomie 10% hPa (przy średniej ponad 1000) może oznaczać istnienie
@Syn_Tracza: To warto też dodać, że istnieją przypadki, gdy wykres liniowy, który co do zasady nie musi zaczynać się od zera, staje się manipulacją, gdy od zera się nie zaczyna.
Jednakowoż to nie jest, aż tak istotne, bo ten wpis jest tyleż o statystyce, co o zaczadzeniu umysłów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
a sami typa zwyzywali w komentarzach. ¯\_(ツ)_/¯
Abstrahując od tego, że w jednym komentarzu wyżej zgodziłem się, że w specyficznych warunkach zaczęcie wykresu słupkowego od 0 jest dopuszczalne. Ale to niczego nie zmienia ¯_(ツ)_/¯
Mimo że można wyobrazić sobie X sytuacji, gdy taki wykres nie jest manipulacją, to powszechna opinia jest taka, jak przytoczyłem na początku. I to nie jest przypadek, że osoba, która atakowała rzepa znalazła TYLKO wykresy liniowe.