Wpis z mikrobloga

@WstretnyOwsik:

ile już było w historii wegan co później raka dostali bo tak organizm był osłabiony od jedzenie zieleniny

A ilu znam takich, co jedli mięso i dostali raka (99% przypadków).
  • Odpowiedz
@sexlord: zapoznaj się z tablicami żywienia. Nie wspominając o aspekcie etycznym, mięso i produkty zwierząt hodowanych w lepszych warunkach są raczej lepsze ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@sexlord: ograniczenie tłuszczy, czerwonego mięsa, cukrów prostych i żywności wysokoprzetworzonej wpływa na ogólny poziom zdrowia i zapewne też odporności ¯\(ツ)_/¯

  • Odpowiedz
@sexlord: no nie wiem, może takie, że gdyby Chińczyk z Wuhan zamiast zupy z nietoperzem zjadł zupę z tofu, to teraz nie byłoby pandemii? przecież to chyba oczywiste, że różne groźne dla ludzi choróbska, które atakują zwierzęta przenoszą się drogą pokarmową właśnie, więc zaprzestanie spożywania produktów odzwierzęcych (a przynajmniej produktów odzwierzęcych niewiadomego pochodzenia) jest jak najbardziej sposobem na uniknięcie kolejnej pandemii.
  • Odpowiedz
jak nie jedzenie mięsa ma spowodować ograniczenie kolejnej epidemii?


@sexlord: @juzwos: juz wam tlumacze, bo widze, ze za trudne

1. Mnostwo wirusow przechodzi ze zwierzat na ludzi i moze byc to powodem kolejnych pandemii
2. Przez ograniczenie spozycia miesa, maleja na niego ogolny popyt. Mniejszy popyt = mniej zwierzat hodowlanych = mniej kontaktow ludzi ze zwierzertami = mniejsze pradopodobienstwo przejscia wirusow
3. Hodowle ktore dbaja o higene uzywaja mniej antybiotykow.
  • Odpowiedz