Aktywne Wpisy
cotozazycie +3
Planuje wyjazd na dluzej do Norwegii i na tak dlugo na ile to bedzie mozliwe i oplacalne zabieram samochod z Polski. Mam assistance na 1000km a jestem z Malopolski wiec poza zasiegiem. Pytanie czy jest tu jakis mechanik z okolic Szczecina z ktorym moglbym nawiazac kontakt(na dzisiaj wystarczy jedynie tutaj na wykopie) w razie awarii i potrzeby odstawienia tego samochodu do naprawy?
#mechanika #mechanikasamochodowa #samochody #
#mechanika #mechanikasamochodowa #samochody #

wiesiu2 +161
CyberFolks właśnie próbowało "po cichu" podmienić mi pakiet serwera. Budzę się rano, a w skrzynce mail z informacją o kończącej się usłudze i fakturą na 1 099,00 zł netto – za hosting „wp_FLY”, którego nigdy nie zamawiałem. Loguję się do panelu, a tam okazuje się, że zamiast dotychczasowego pakietu za 699 zł netto, nagle mam coś droższego o 400 zł. Tego typu zagrywki kojarzyły mi się dotąd z #homepl czy
źródło: cf
Pobierz

I jest to niewyobrażalną hipokryzją z ich strony. A wiecie dlaczego? Piękna rzecz mi się przypomniała.
Jeszcze rok temu ich kandydat na prezydenta wydał oficjalny program wyborczy pt. "Nowy porządek". Przy 18 punkcie ("wolność gospodarcza") możemy znaleźć fragmenty mówiące o tym, że konstytucja powinna gwarantować "prawdziwą swobodę umów" oraz "prawo skorzystania z klauzuli sumienia".
Co to w praktyce oznacza? Że przedsiębiorca będzie miał konstytucyjne prawo odmówić zatrudnienia czy świadczenia usług z dowolnego powodu - religijnego, seksualnego, światopoglądowego itd.
Ale chyba nie przewidzieli, że może w przyszłości pojawić się powód uderzający w ich samych - sanitarny.
Kolejny raz jak "wolnościowość" tego ugrupowania kończy się w momencie jak obraca się to przeciwko nim.
#neuropa #polityka
źródło: comment_1629357758evx13aqHQAWXWNtujUVK4I.jpg
Pobierzźródło: comment_1629360083EhnamkPPXLdbFagHC0cB1j.jpg
Pobierz@waro: Nie wiem jak można potwierdzanie jednego z fundamentalych postulatów i wartości nazywać masakrowaniem własnego ugrupowania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Jah00: potrzebne źródło takich rewelacji. Bo na szybko znalazłem, że w przypadku google'a i facebooka wymóg szczepień był ich autonomiczną decyzją, więc na pierwszy rzut oka zdaje się, że wypisujesz zwyczajne bzdury.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
- segregacji religijnej
- segregacji rasowej
- segregacji seksualnej
- segregacji płciowej
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Art. 2. W ustawie z dnia z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 1320) wprowadza się następujące zmiany: 1) art. 11³ otrzymuje brzmienie: “Art. 11³. Jakakolwiek dyskryminacja w zatrudnieniu, bezpośrednia lub pośrednia, w szczególności ze względu na płeć, wiek, niepełnosprawność, rasę, religię, narodowość, przekonania polityczne, przynależność związkową, pochodzenie etniczne, wyznanie, orientację seksualną, zatrudnienie na czas określony
@memento_mori: Jak nie? Zatrudnimy panie na stanowisko - wygooglaj sobie ile jest takich ofert. I teraz, przecież możesz zmienić płeć nie?
To samo z religią, leć do księdza po zaświadczenie że chodzisz co tydzień do kościoła. Nie chodziłeś? No cóż twój wybór...
Z rasą może być więcej problemu ale są kuracje wybielające, bardzo popularne w krajach azjatyckich.
@waro:
@j3sion: Zaszczepienie się jest bardzo proste i nieszkodliwe, a także mało inwazyjne. Co ważniejsze,
@memento_mori: powiedz to tym co mieli nopy albo zeszli po szczepieniu.
@memento_mori: Jak jesteś zaszczepiony to czego się boisz?
@j3sion: Bardzo niewiele jest takich osób, zyski znacznie przewyższają straty. Nieszczepienie się jest głupie, ale jeśli ktoś uparcie chce w tym trwać, to trudno, ale musi liczyć się z ograniczeniami. Religia też jest głupia, ale (w większości przypadków) nie powoduje zagrożenia dla cudzego zdrowia, dlatego ją tolerujemy.
Jak jestem zaszczepiony, to nie chcę żeby niezaszczepieni hodowali na własnych ciałach nowe