Wpis z mikrobloga

#konfederacja burzy się na "segregację sanitarną" i to nawet w przypadku funkcjonowania prywatnych firm.

I jest to niewyobrażalną hipokryzją z ich strony. A wiecie dlaczego? Piękna rzecz mi się przypomniała.

Jeszcze rok temu ich kandydat na prezydenta wydał oficjalny program wyborczy pt. "Nowy porządek". Przy 18 punkcie ("wolność gospodarcza") możemy znaleźć fragmenty mówiące o tym, że konstytucja powinna gwarantować "prawdziwą swobodę umów" oraz "prawo skorzystania z klauzuli sumienia".

Co to w praktyce oznacza? Że przedsiębiorca będzie miał konstytucyjne prawo odmówić zatrudnienia czy świadczenia usług z dowolnego powodu - religijnego, seksualnego, światopoglądowego itd.

Ale chyba nie przewidzieli, że może w przyszłości pojawić się powód uderzający w ich samych - sanitarny.

Kolejny raz jak "wolnościowość" tego ugrupowania kończy się w momencie jak obraca się to przeciwko nim.

#neuropa #polityka
waro - #konfederacja burzy się na "segregację sanitarną" i to nawet w przypadku funkc...

źródło: comment_1629357758evx13aqHQAWXWNtujUVK4I.jpg

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@waro: Jak zwykle lewaku mylisz pojęcia. Tutaj segregacjha jest sztucznym wymysłem państwa, a nie prywatnych firm. To państwo wymusza takie zachowania na firmach. Same firmy nie mają przecież interesu w takim działaniu, bo to dla nich straty.
  • Odpowiedz
A tutaj bonusowo Artur Dziambor masakrujący własne ugrupowanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@waro: Nie wiem jak można potwierdzanie jednego z fundamentalych postulatów i wartości nazywać masakrowaniem własnego ugrupowania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Tutaj segregacjha jest sztucznym wymysłem państwa, a nie prywatnych firm. To państwo wymusza takie zachowania na firmach.

@Jah00: potrzebne źródło takich rewelacji. Bo na szybko znalazłem, że w przypadku google'a i facebooka wymóg szczepień był ich autonomiczną decyzją, więc na pierwszy rzut oka zdaje się, że wypisujesz zwyczajne bzdury.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@waro: Nie czytałem ich projektu. Czy on zakazuje takiej dyskryminacji gdziekolwiek czy też nie? Bo jeżeli nie to gdzie ta hipokryzja? Krytykować takie działanie można i to jest element gry rynkowej. Dopiero chęć zaangażowania aparatu przemocy państwa byłoby hipojryzją.
  • Odpowiedz
@waro: Bo konfederacja jest najbardziej wolnościową partia i jest przeciwko segregacji sanitarnej, ale już nie przeciwko:
- segregacji religijnej
- segregacji rasowej
- segregacji seksualnej
- segregacji płciowej

( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Herubin: fragment treści ustawy "stop segregacji sanitarnej":

Art. 2. W ustawie z dnia z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 1320) wprowadza się następujące zmiany: 1) art. 11³ otrzymuje brzmienie: “Art. 11³. Jakakolwiek dyskryminacja w zatrudnieniu, bezpośrednia lub pośrednia, w szczególności ze względu na płeć, wiek, niepełnosprawność, rasę, religię, narodowość, przekonania polityczne, przynależność związkową, pochodzenie etniczne, wyznanie, orientację seksualną, zatrudnienie na czas określony
  • Odpowiedz
to nie to samo

@memento_mori: Jak nie? Zatrudnimy panie na stanowisko - wygooglaj sobie ile jest takich ofert. I teraz, przecież możesz zmienić płeć nie?

To samo z religią, leć do księdza po zaświadczenie że chodzisz co tydzień do kościoła. Nie chodziłeś? No cóż twój wybór...

Z rasą może być więcej problemu ale są kuracje wybielające, bardzo popularne w krajach azjatyckich.
  • Odpowiedz
potrzebne źródło takich rewelacji. Bo na szybko znalazłem, że w przypadku google'a i facebooka wymóg szczepień był ich autonomiczną decyzją, więc na pierwszy rzut oka zdaje się, że wypisujesz zwyczajne bzdury.

@waro:

lol kmiocie, Google robi co chce zanim jakieś państwo pomyśli by coś robić, założę się że reszta fanga tak samo, banda
  • Odpowiedz
ak nie? Zatrudnimy panie na stanowisko - wygooglaj sobie ile jest takich ofert. I teraz, przecież możesz zmienić płeć nie?

To samo z religią, leć do księdza po zaświadczenie że chodzisz co tydzień do kościoła. Nie chodziłeś? No cóż twój wybór...

Z rasą może być więcej problemu ale są kuracje wybielające, bardzo popularne w krajach azjatyckich.

@j3sion: Zaszczepienie się jest bardzo proste i nieszkodliwe, a także mało inwazyjne. Co ważniejsze,
  • Odpowiedz
powiedz to tym co mieli nopy albo zeszli po szczepieniu.

@j3sion: Bardzo niewiele jest takich osób, zyski znacznie przewyższają straty. Nieszczepienie się jest głupie, ale jeśli ktoś uparcie chce w tym trwać, to trudno, ale musi liczyć się z ograniczeniami. Religia też jest głupia, ale (w większości przypadków) nie powoduje zagrożenia dla cudzego zdrowia, dlatego ją tolerujemy.

Jak jestem zaszczepiony, to nie chcę żeby niezaszczepieni hodowali na własnych ciałach nowe
  • Odpowiedz