Aktywne Wpisy

Yuri_Yslin +78
Słabo wygląda kredytowanie w tym kraju w TOP5. Na przykładzie Warszawy, w Krakowie jest identycznie.
Poniższa rozkmina nie dotyczy IT, medycyny, etc.
Zwykłe mieszkanie 55 m^2 w "rozwojowej" dzielnicy typu Grochów czy Tarchomin kosztuje z garażem, komórką i wykończeniem ok. 1 000 000 PLN. Nie mówimy tu więc o Mokotowie czy Żoliborzu, ale i nie o totalnej padace typu głebokiej Białołęki.
Para
Poniższa rozkmina nie dotyczy IT, medycyny, etc.
Zwykłe mieszkanie 55 m^2 w "rozwojowej" dzielnicy typu Grochów czy Tarchomin kosztuje z garażem, komórką i wykończeniem ok. 1 000 000 PLN. Nie mówimy tu więc o Mokotowie czy Żoliborzu, ale i nie o totalnej padace typu głebokiej Białołęki.
Para

Piotrek7231 +7
#mecz #stadionowejedzenie #ekstraklasa #jedzenie #pilkanozna
Kiełba z bułką 20pln Jagiellonia Białystok
Kiełba z bułką 20pln Jagiellonia Białystok
źródło: temp_file5507354998504658520
PobierzOcena
- 1 63.2% (139)
- 2 19.1% (42)
- 3 7.7% (17)
- 4 0.9% (2)
- 5 9.1% (20)

Tytuł: W mrok
Autor: Andriej Djakow
Gatunek: science fiction
ISBN: 9788361428893
Tłumacz: Paweł Podmiotko
Wydawnictwo: Insignis
Ocena: ★★★★★★★☆☆☆
Dawno nic nie wrzucałem na tagu, więc trzeba wrócić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Druga część trylogii Cienie Post-Petersburga Djakowa. Trylogii mocno chwalonej, nawet lepszej od tej Glukhovskiego. Mi jednak nie przypadła aż tak bardzo do gustu, dlatego za drugą część zabrałem się dopiero po 9 miesiącach. Całe szczęście, że jednak się za to zabrałem, bo W mroku podoba mi się bardziej od Do światła. Nie ma takiego chaosu z bohaterami, nie są traktowani po macoszemu jak w pierwszym tomie. Jest tutaj więcej akcji, więcej tej akcji dzieje się w tunelach petersburskiego metra, lepiej poznajemy postacie, nie są takimi plastikowymi manekinami. Widać, że autor poświęcił o wiele więcej czasu na napisanie tej książki. Mam nadzieję, że do Za horyzont przyłożył się jeszcze bardziej.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter
źródło: comment_1631562350Hg5WSZYlgv7PtplkcgoU30.jpg
PobierzŚrednia ocena z Wykopu: ★★★★★★★☆☆☆ (6.5 / 10) (2 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2021-10-01 12:00 tag z historią podsumowań »
Kategoria książki: fantasy, science fiction, horror