Wpis z mikrobloga

  • 3
@maikeleleq Wigilia się zbliża, może chcesz się poczuć jak rodowity szwajcar z bogatego kraju, to już masz mięso na wieczerzę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@J_Dilla: przy ogrzewaniu podłogowym szybciej się zagrzewają i dłużej trzymają ciepło, nie rysują się, są łatwiejsze w utrzymaniu czystości, nie wybrzuszaja się pod wpływem wilgoci i podczas pożaru nie palą się jak #!$%@?.
Jakieś jeszcze pytania?
  • Odpowiedz
@K3ksik: No tak, a jak nie masz podłogówki to są zimne jak podłoga w rzeźni. O przewadze aspektu wizualnego parkietu nad kaflami to w ogóle nie warto dywagować
  • Odpowiedz
18+

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

To fejk, tylko do dzisiaj media powtarzają w sezonie ogórkowym.


@wolodia: To chyba nie do końca fake, mam też znajomą w CH i potwierdziła - acz nie mogła nigdzie kupić specjału. W sieci jest bardzo duzo informacji o "cat meat christmass", raczej nie głupio powielane. Chyba że masz tego źródło?

https://en.wikipedia.org/wiki/Cat_meat#Switzerland

Kocina: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
niewiempoco - > To fejk, tylko do dzisiaj media powtarzają w sezonie ogórkowym.

@w...

źródło: comment_1639475054gYzMjLZxtPwMsw0wVqR38Y.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@niewiempoco: Bez urazy, ale pomysł że w Szwajcarii sprzedaje się mięso kocie/psie w sklepach czy u rzeźnika jest naprawdę absurdalny :-)

Kilka lat temu ktoś nakręcił żartobliwy filmik z fejkowym szefem kuchni, a organizacje walczące o prawa zwierząt walczyły o zakaz jedzenia. A jest to przemieszanie faktycznie dawnych tradycji, propagandy i plotek. Nie jest to całkowicie informacja fałszywa, ale podbito to dekadę temu i tak do dzisiaj krąży po mediach. Nie
  • Odpowiedz