Aktywne Wpisy
Lolenson1888 +436
Takiego mema przesłał mi wczoraj kolega z firmy z #zielonagora xD
#lubuskie #heheszki #humorobrazkowy
#lubuskie #heheszki #humorobrazkowy
FlasH +107
Amerykańscy wielbiciele broni nie posłuchali polskich wielbicieli broni i poszli strzelać do kręgielni.
Czy oni nie wiedzieli, że strzelać powinno się w szkołach, bo do szkół nie wolno wnosić pistoletów?
#bekazprawakow
Czy oni nie wiedzieli, że strzelać powinno się w szkołach, bo do szkół nie wolno wnosić pistoletów?
#bekazprawakow
zapraszam serdecznie po resztę na https://discord. gg/AdUnjbwN
Składniki (na ok. 24 sztuki):
380 gramów mąki pół białej typ 500
25 gramów kakao w proszku
1 łyżka stołowa proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki soli
170 g roztopionego masła
250 g cukru
180 gramów przecieru jabłkowego
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1 łyżeczka octu jabłkowego z cydru
4-6 cl amaretto (opcjonalnie)-https://allegro.pl/listing?string=likier%20amaretto
Do dekoracji
100 g cukru granulowanego
100 g cukru pudru
Przygotujowanie piekarnika
Rozgrzej piekarnik do 175°C.
Jak przygotowujemy ciasto
W misce wymieszaj mąkę, kakao w proszku, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Ubijamy masło i cukier mikserem do uzyskania puszystej masy. Stopniowo dodawaj sos jabłkowy, aż wszystko będzie dobrze wymieszane. Wymieszać z ekstraktem waniliowym, octem jabłkowym i amaretto.
Powoli dodawaj suche składniki i delikatnie mieszaj, aż do uzyskania dobrej mieszanki.
Przykryj ciasto i pozostaw w lodówce na co najmniej 2 godziny.
Uderekowanie ciastek
Do głębokiego naczynia wsypać cukier granulowany, a do drugiego cukier puder.
Uformuj z ciasta kulki wielkości łyżki stołowej. Obtocz je najpierw w cukrze pudrze, a następnie w cukrze pudrze.
Piec w piekarniku przez 10 - 12 minut.
Kiedy ciastka wyjdą z piekarnika, pozostawić do ostygnięcia na blasze przez około 10 minut, a następnie przenieść na stojak druciany, aby całkowicie ostygły.
#discord #gotowanie #wykop #blog #szwajcaria #liechtenstein #polska #przegryw
@MateuszSobierajRIGCz: #!$%@?