Aktywne Wpisy
niech ktoś mi wytłumaczy, bo tego akurat nie mogę pojąć
kraj ma ponad 30 milionów ludzi, do sejmu dostają się osoby które maja 100 tys wyborców bo są medialni
demos kratos rządy większości, res publika czyli głos ludu
jak
kraj ma ponad 30 milionów ludzi, do sejmu dostają się osoby które maja 100 tys wyborców bo są medialni
demos kratos rządy większości, res publika czyli głos ludu
jak

Mi_Amas_Linukson +25

#pracbaza #pracait #programowanie #it #pytanie #rynek #ukraina #uchodzcy #wojna
Mam pytanie. Może głupie, może mądre. Nie wiem.
Czy sytuacja w związku z atakiem zbrojnym na Ukrainę może wpłynąć na ilość ofert w IT bądź zamykanie procesów rekrutacji? Pytam bo jednak zwalniano gdy pojawiła się pandemia i znałem osoby gdzie nawet pracownicy "dobrowolnie" zmniejszali sobie pensje.
Czy napływający uchodźcy w jakikolwiek sposób mogą wpłynąć na rynek IT negatywnie - w sensie ciężej będzie można znaleźć prace bo będzie więcej kandydatów ?
Akurat zrobiłem sobie odpoczynek od pracy bo świadczyłem usługi na B2b i obsralem zbroje w związku z wybuchem wojny i teraz deko się obawiam, że może być ciężej bo będzie więcej kandydatów plus firmy mogą zamykać rekrutacje albo wycofywać się z inwestycji ze względu na bliski konflikt zbrojny i niepewność. Zawsze robiłem sobie odpoczynek od klienta miedzy zmiana pracy a tutaj mnie wojna zaskoczyła.
Co myślicie? Czy jednak sytuacja może się pogorszyć za miesiąc?
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6219348435706f441986385f
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
Komentarz usunięty przez moderatora
Tak więc teoretycznie na rynku powinno pojawić się kilka tysięcy miejsc pracy na ich miejsce.