Da się kupić jakieś dobre mięso z krowy na stek z Lidla? Polędwica? Rosybef? Byłam w mięsnym i 150 zł za 300 gram xDa nie sądzę by było 5xepsze niż takie zwykłe #gotujzwykopem
@Itslilianka: Miałem kilka podejść do tych marketowych steków i zwykle wychodziła podeszwa. Ale może jak przerzucisz całą chłodziarkę to znajdziesz jakąś pojedynczą sztukę z ładną pajęczynką tłuszczu
@Itslilianka lidl ma slabe mięsa wlasne, czasami sa steki w paczkach ale chude i bez tluszczu, mosna trafić ladny kawalek, ale lepiej w mięsnym kupić kawalek np. polędwicy. 150 za 300 gram to chyba sezonowane wagyu i wtedy jest różnica
@Itslilianka te lidlowe i marketowe to loteria. Raz się rozpływa w ustach a raz podeszwa. A za każdym razem tak samo robiony na tefal optigrill, który teoretycznie sam dobiera temperaturę do grubości steka. Kurczak za każdym razem wychodzi zajebiscie soczysty, ale jednak z wołowiną bardziej skomplikowana sprawa
Byłam w mięsnym i 150 zł za 300 gram xDa nie sądzę by było 5xepsze niż takie zwykłe
#gotujzwykopem
Miałem kilka podejść do tych marketowych steków i zwykle wychodziła podeszwa. Ale może jak przerzucisz całą chłodziarkę to znajdziesz jakąś pojedynczą sztukę z ładną pajęczynką tłuszczu