Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@asdfghjkl: super, dzięki, będę takiego szukał tylko mniejszego, bo na ca. 400g mąki to chyba za duża średnica. Wolę robić mniejsze chleby ale częściej.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@asdfghjkl: zapewne masz rację i może coś nie tak z konsystencją ciasta u mnie, bo jak zrobiłem w patelni teflonowej o takiej średnicy to mi się rozpłaszczył na całe dno i później wprawdzie poszedł w górę i się w sumie udał, ale wolałbym bardziej "pękaty" a nie plackowaty
  • Odpowiedz
  • 0
@forest23: nie powinien się rozlewać. tzn troche siada zawsze ale niewiele. może za dużo wody masz. albo źle zagniatasz ciasto. trudno powiedzieć nie jestem ekspertem. dopiero zaczynam
  • Odpowiedz
  • 1
@forest23: to jest problem wielu ludzi. przepisy. składniki są różnej jakości i potem są zdziwieni że coś jak gówno smakuje ( ͡° ͜ʖ ͡°) mąki sa różne, zakwas może wyjść różnie. raz spojzalem na przepis żeby mieć ogólne pojęcie o proporcjach składników a reszta to rozsądek. widzę jaki wygląd mq ciasto i to czy jest zbyt wilgotne lub nie. próbuje ciasto czy jest odpowiednio słone. na yt
  • Odpowiedz