Aktywne Wpisy
ziuaxa +296
- wargi glonojada: są
- brudnopis na rękach: jest
- pofarbowane blond wlosy z odrostami: są
- fura godna blachary obciągary: jest
- wiesniackie tablice indywidualne z nazwiskiem: są
- instagram zasrany zdjęciami w debilnych pozach: jest
- rozwód z bad boyem + alimenty: są
- bananowy synek wychowany bez ojca: NIE MA BO SIE #!$%@?Ł xD xD
#krakow #heheszki #bananoweoskarki ##!$%@?
- brudnopis na rękach: jest
- pofarbowane blond wlosy z odrostami: są
- fura godna blachary obciągary: jest
- wiesniackie tablice indywidualne z nazwiskiem: są
- instagram zasrany zdjęciami w debilnych pozach: jest
- rozwód z bad boyem + alimenty: są
- bananowy synek wychowany bez ojca: NIE MA BO SIE #!$%@?Ł xD xD
#krakow #heheszki #bananoweoskarki ##!$%@?
mateo_olsztyn +14
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Tag do obserwowania: #kuchniamalgorzaty
Spaghetti z sosem na bazie świeżych pomidorów i z klopsikami wołowymi.
JAK PRAWIDŁOWO UGOTOWAĆ MAKARON DO SOSU?
- GARNEK- na makaron nastawiacie jak największy garnek pełny wody
- WODA- wodę na makaron zawsze solicie
- NIGDY nie dodajecie oliwy czy innych rzeczy do wody, tylko woda+sól
- WODA Z GOTOWANIA MAKARONU- co najmniej w połowie gotowania lub po prostu przed wyjęciem makaronu odlewacie sobie kubek wody z gotowania makaronu- posłuży ona do połączenia makaronu z sosem
- AL DENTE- makaron zawsze gotujecie al dente. Nie rzucajcie nim o ścianę, po prostu spróbujcie jak smakuje. Makaron podczas mieszania z sosem „dojdzie”
- MIESZANIE Z SOSEM- ugotowany makaron odcedzacie (żadnego płukania wodą!) i wrzucacie do garnka z sosem, żeby wszystko połączyć przy pomocy wody z gotowania makaronu (moment użycia wody zależy od sosu).
- TIP- do odcedzania makaronów długich polecam łyżkę cedzakową z ząbkami- można dzięki niej makaron przełożyć bezpośrednio z garnka do patelni/garnka z sosem.
Przeciętna porcja makaronu do sosu dla dorosłej osoby to około 70-100g.
#gotujzwykopem #jedzzwykopem #foodporn
Otóż w praktyce ilość wody nie ma znaczenia, chyba że gotujesz makaron domowy, który właśnie zrobiłaś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@hellyea:
Ty lepiej podaj przepis na ten sos.
On się wcale nie musi gotować ¯\_(ツ)_/¯
Temperatura kleikowania dla pszenicy jest niższa niż 65°C
@hellyea: on chyba twierdzi, że wygodniej jest podawać wagi surowców przed obróbką cieplną, a 100g surowego makaronu to w #!$%@?( ͡° ͜ʖ ͡°)
- podsmażam na oliwie cebulkę i czosnek
- kroję pomidory- wybieram jak najbardziej soczyste, pełne smaku. Ja nie obieram i nie usuwam gniazd nasiennych, ale jak ktoś chce, to niech to zrobi
- dorzucam je do cebulki i podsmażam z nią, powinny puścić trochę wody i się w niej dusić
- dolewam troszkę passaty i wody z gotowania makaronu i jeszcze chwilę duszę
- doprawiam sos solą, pieprzem świeżo mielonym
@hellyea: on chyba twierdzi, że wygodniej jest podawać wagi surowców przed obróbką cieplną, a 100g surowego makaronu to w c**j( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Trauma_Teddy: to jest suchy makaron, przed obróbką.
On się wcale nie musi gotować ¯_(ツ)_/¯
Temperatura kleikowania dla pszenicy jest niższa niż 65°C
@Trauma_Teddy: ciężko mi z tym dyskutować. Nie umiem ani temu zaprzeczyć ani nie czuję się przekonana, że ma to sens. Mam nadzieję, że prędzej czy później trafię na wyjaśnienie (nie ważne której wersji), która pozwoli mi mieć pewność, dlaczego tak jest akurat ok.
Swoją wersję opieram na czytaniu/słuchaniu/oglądaniu gotujących włochów. Ale może
O cię uj. A myślałem że to ja jem dużo xD
@NicNieRobie: A widzisz, dobrze wyczułam, że chodzi Ci o to, że to mało :D dlatego zaznaczyłam, że to przeciętna porcja. A jak potrzebujesz więcej to enjoy.