Wpis z mikrobloga

#callofduty #warzone skaczące fpsy mimo zablokowanych 60 fps. Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić? Filmik z grą i problemem od 3:40

Gram na zablokowanych 60 fps w 1440p i takie coś mi się dzieje jak gram, nagłe spadki fps do ok. 55 które bardzo utrudniają płynna rozgrywkę ( ͡° ʖ̯ ͡°)

R5 3600/MSI Ventus 2x 3070/2x3200Mhz Ballstix (temperatury ~60 ° CPU/GPU stock )

Próbowałem następujące "fixy" jakie znalazłem.

adv_options.ini edit (VideoMemoryScale = 1 RendererWorkerCount = 6)

DLSS highest performance on

DLSS off

Ultra low settings

Ultra high settings

Zalecane ustawienia (nvidia experience)

M.2 ssd

HDD

SATA SSD

Podstawowe naprawy nie mają sensu np. sterowniki/bios, dual channel ram itp.

Timespy wygląda ok, więc pewnie jest to wina CODa https://imgur.com/a/mLSwGZP

#pcmasterrace
algus - #callofduty #warzone skaczące fpsy mimo zablokowanych 60 fps. Ma ktoś jakiś p...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@algus: nie odpowiem na Twoje pytania, ale powiem co było u mnie.

Po pobraniu najnowszych sterowników od grafiki, wszystko ruszyło. ta. Gra. Jest. Popsuta.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@10129: Próbowałem na 0.55/0.85 (default) i nie widziałem różnicy. Spróbuję 0.65/0.75 ale wątpię że coś to da
  • Odpowiedz
@10129: 0,75 przetestowane = zero różnicy Przy 0,65 trochę lepiej, ale nie wiem czy to "zasługa" tego że włączyłem UV na karcie ale wymusiłem wyłączenie riva tuner statistic bo przez to chyba gra crashowałą podczas odpalania.
  • Odpowiedz
@algus: a pokaż RendererWorkerCount z configu? powinieneś ustawić na ustaw na 3 4 lub 5
VideoMemoryScale = 0.85 najlepiej zostaw domyślne

DLSS nie działa w 1440p także je wyłącz..
nvidia experience wywal totalnie, zbędne
  • Odpowiedz
@SZESCIOPAK_HARNASIA: @kuncfot: @10129: @nandrolone: Panowie, oficjalnie i przy wszystkich ogłaszam, że jestem kompletnym idiotą... W biosie miałem ustawiony dynamic vcore na -0,15v, ale głupi ja myśląc kiedyś że spróbuje jak to jest na stocku (wcześniej siedziałem na profilach z CTR 2.1 i byłem bardzo z tego zadowolony platinum smple itp. itd.) to ustawiłem CPUVcore z normal (bo wtedy można sterować wartością dynamic) na auto,
  • Odpowiedz