Wpis z mikrobloga

@Ryuk: to tak samo jak u nas. producent gwarantuje nie tylko, że w tym czasie nie będzie trujące, ale że produkt będzie w tym okresie utrzymywał swoje parametry w tym walory smakowe. Jasne że jest to "na oko" wyznaczane, w Europie też.
nie, chodzi o substancje, która powoduje że sól jest granulatem. Po okresie przydatności staje się rakotwórcza. Bez niej podobno sól by się łączyla i ciężej byloby z niej korzystać.


@eloar: nie, chodzi o substancje, która powoduje że sól jest granulatem. Po okresie przydatności staje się rakotwórcza. Bez niej podobno sól by się łączyla i ciężej byloby z niej korzystać.
może dlatego, że sól może wejść po określonym czasie w reakcję z plastikowym opakowaniem i będziesz #!$%@?ć plastik razem z tą solą?


@Kamokamo: Kolega widzę jeszcze nie miał tego na zajęciach z chemii w szkole :)