Wpis z mikrobloga

@Smoler

@Krupier to inny kawałek mięsa. Zawiera się oczywiście w piersi indyka, ale ma konkretne położenie - jest blisko żeber. Mięso jest delikatniejsze i smaczniejsze, i to jest dość mocno odczuwalne.


Nie, to jest ten sam kawałek mięsa, z tym samym składem i strukturą.

I wciąż korzystniej wyjdzie kupić piersi, a ten kawałek sobie odkroić jak już ktoś bardzo chce.

Nazwa pewnie wzięła się stąd, że polędwica sama w sobie jest też
  • 0
@Krupier No nie wiem, osobiście widzę różnicę między zwykłą piersią a polędwiczka. Sklepy i restauracje pewnie też skoro sprzedają to jako oddzielną część w innej cenie ¯_(ツ)_/¯
@MlCHAU: no a ile to ma kosztować? masz sporo nienajgorszego jedzenia a z przeciętnej pensji wykopka 15k zostaje Ci w #!$%@? jeszcze możesz sobie kilka razy na dzień robić takie zakupy i nie odczujesz
@Smoler

@Krupier No nie wiem, osobiście widzę różnicę między zwykłą piersią a polędwiczka.


Robiłeś ślepy test?

Sklepy i restauracje pewnie też skoro sprzedają to jako oddzielną część w innej cenie ¯_(ツ)_/¯


A czemu mają nie sprzedawać skoro mogą na tym więcej zarobić? Na naiwności ludzi zawsze się najwięcej zarabia.
@grn1993

Po co kupować same piersi z kurczaka skoro w cenie 2 filetów masz całego kurczaka?


Można i tak jak ktoś chce, ale całego kurczaka nawet po pokrojeniu nie zawsze jest gdzie przetrzymać.