@kidi1: z dystrybutora zalewam, zakładam, że jest tam 80-90 stopni ale to gówniane naczynko ma tak cienkie ścianki, że nie da się wziąć do ręki po zalaniu.
@donttalktome o ile nie znoszę tykw itp. to taki kształt matero w ceramice lubię. Nie przeszkadza mi nagrzewanie, bo i tak tylko stoi na biurku, jak chcę łyka to się nachylam. Środek ciężkości jest nisko, więc mniejsze szanse że się #!$%@? i wyleje kiedy zawadzę o sterczącą bombilę a czasem się zdarza. I wolniej stygnie od kubka.
@donttalktome Oj Miras Miras... Co raz więcej amatorów pcha się do zabawy. Jak pijesz yerbę z tego ceramicznego gówna, to nawet się nie ośmieszaj.
Jak chcesz być PRO to musisz kupić nasiona tykwy. Wysadzić ją w ziemi, wyhodować, owoce wydrążyć, wysuszyć i pieczołowicie przystosować jako naczynie. Inaczej nie nazywaj się yerba-mirkiem. #pdk
#yerbamate
Ale mam też takie naczynie ceramiczne z kubraczkiem do yerby od Mupka.
Jak chcesz być PRO to musisz kupić nasiona tykwy. Wysadzić ją w ziemi, wyhodować, owoce wydrążyć, wysuszyć i pieczołowicie przystosować jako naczynie. Inaczej nie nazywaj się yerba-mirkiem. #pdk
https://www.amazon.pl/Navaris-Yerba-zestaw-kubk%C3%B3w-nierdzewnej/dp/B09BCKSW5Y/