Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Piszę z anonima, bo konto usunąłem już dawno temu, a tak można bez rejestracji.

Nie kupujcie nic na DYSON.PL

Utrudnianie czy nawet uniemożliwianie zwrotów.

Brak adresu email w zakładce kontakt
Na WhatsAPP można sobie dyskutować z botami.

Konsultant zadał tylko pytanie czy przetestowałem urządzenie które chcę zwrócić, co potwierdziłem.

I CYK, sprzęt używany, zwrot odrzucony, pora na CSa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dodam, że test polegał na obejrzeniu suszarki i podłączeniu raz do prądu. Sprzęt wygląda jak nowy.

Szkoda, że wcześniej nie widziałem opinii o ich sklepie na Ceneo: https://www.ceneo.pl/sklepy/dyson.pl-s27477

#dyson

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Piszę z anonima, bo konto usunąłem już dawno ...

źródło: mVyxpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Takie rzeczy podchodza pod urządzenia higieniczne, jesli opakowanie miało plomby i zostały zerwane to koniec. Tak samo postepuje euro i inne sklepy z wszelkiego rodzaju prostownicami itp. i w sumie dobrze, ktos ma jakiś świerzb czy inne pchły i produkt wróci do obiegu..

Szczoteczkę elektryczną też byśchciał zwrócić po otwarciu ? Albo moze chciałbyś kupić taką otwieraną z którą uj wie co było robione ?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: @xyz_xyz Suszarka do włosów akurat nie podchodzi pod artykuły higieniczne. Zwrot powinni przyjąć i ewentualnie pomniejszyć wartość zwrotu, jeśli stan przedmiotu różni się od nowego.
  • Odpowiedz
@sm_m jesli ma przystawki dotykajace glowy w mojej ocenie podchodzi. Ale to nie wszytsko, opakiwanie musi byc zapieczetowane, pytanie czy bylo i moga sie na to powolac.
Ale faktycznie na ich stronie jest info

W przypadku wszystkich produktów Dyson Klient ma prawo odstąpić od Umowy bez podania przyczyny w terminie 14 dni od daty dostarczenia Produktów do Klienta.

Wiec w takim wypadku trzeba walczyc. Odeslać z formularzem.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Zapakuj paczkę ze zwrotem, wyślij i tyle. Na stronie jest formularz zwrotu. Może to jakiś niekompetentny pracownik (to i tak słabo, bo jak nie ma wiedzy to powinien się skonsultować z kimś kto ma).
  • Odpowiedz