Aktywne Wpisy

Ziomeczek1234 +102
Powiem tak, śmieszą mnie te k------a w pracy co zamawiają sobie wielce cateringi na cały miesiąc pod pretekstem BYCIA FIT I ZDROWĄ. Tak na prawdę są to leniwe k------a którym nie chce się gotować w domu. Z reguły wytrzymują max dwa miesiące na tych cateringach, gdzie oczywiście i tak dopychają się ciastami, cukierkami czy nawet zupkami chińskimi. Pierwszy tydzień zachwalają jakie to chodzą super najedzone i jakie pyszne te jedzenie. Potem zaczyna

cheture +10
jakie macie plany na piątek wieczur

![[AFERA] Allegro OdZyskaj za%^ało mi konsole](https://wykop.pl/cdn/c3397993/4929ab43187b1549bdb8bac8b4070e0565255e3a1d61abc0f3e8f4e8efcad12f,q80.png)

Czemu Polacy nie lubią jak ktoś odstaje od reszty?
Na przykład Polacy na innych Polaków co są na emigracji mówią że to patologia, tak jakby to nie było tak że za granicę wyjeżdża cały przekrój społeczeństwa od uciekinierów i roboli do ludzi co robią międzynarodową karierę.
Jak pracowałem w Holandii przez dłuższy czas, to miałem kilka razy pokój z różnymi ludźmi, powiem szczerze że Rumun cię raczej nie okradnie, Marokańczyk cię nie okradnie, tylko drugi Polak.
Polacy nienawidzą zwłaszcza za granicą jak masz trochę większe ambicje i cię interesuje coś więcej niż bycie robolem i stagnacja.
Jak pracowałem w Holandii za 3-4 euro więcej niż większość Polaków i uczyłem się Angielskiego i podstaw Holenderskiego by się asymilować to widziałem tą zazdrość w niektórych oczach.
Ale prawdziwy hit to jak jakiś Polak e Polsce lub za granicą próbuje robić biznes.
U nas to największa ambicja w Polsce to skończyć studia i mieć pracę w korpo, a jak ktoś chce pójść na swoje i zarabiać sam na siebie to jest dziwadłem.
#emigracja #ekonomia #przemyslenia
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
Komentarz usunięty przez autora