Wpis z mikrobloga

Ale to było dobre! ( ʖ̯)

Żeberka jagnięce metodą SousVide +pistolet wędzarniczy z malutkimi ziemniakami, szparagami i grzybkami ( ) wszystko na zdjęciach, w razie pytań pisać śmiało ()

Nawiązując do tego wpisu zadymiarka działa lepiej niż myślałem, aromat i smak który dodało użycie drewienka sprawił że poczułem się jak bym był w dobrej restauracji ( ͟ل͜)

Przygotowanie w #sousvide dodatkowo dało świetny efekt i tak jak chciałem, idealne medium ( ͡º ͜ʖ͡º) 60⁰C na 90minut, potem wyjąć i pozwolić odpocząć przed użyciem pochodni.

Użyłem dwóch metod podania, różowej smakowało ( ʖ̯)

Zdjęcia z bonusami poniżej ( ͡º ͜ʖ͡º)
#calico
#glodnyjakwilk #jedzenie #gotujzwykopem #gotowanie
v.....k - Ale to było dobre! 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ 

Żeberka jagnięce metodą SousVide +pistolet w...

źródło: comment_1635061337pDrfCoIjOnl6T9ju1UOTyx.jpg

Pobierz
  • 85
  • Odpowiedz
  • 2
@JuneJohn apel przyjęty ( ͡º ͜ʖ͡º) będzie dodane, ale nie tagowane ( ͡º ͜ʖ͡º)

Z dymem zależy, jak robiłem bąbelki do drinków to było dlugo czuć, ale przy dymieniu tego teraz, prawie nic, większość dymu była zamknięta w pojemniku z mięsem to tez nie było tak czuć na mieszkaniu.

@bizonsky a to chodziło o mnie, różowa chciala w kawałku, ja w kawałkach
  • Odpowiedz
  • 0
@Przemegowy zaraz się biore za rosół, na popołudnie przygotowania obiadowe do pracy na przyszły tydzień i deska serów na wieczór ( ͡º ͜ʖ͡º) na pewno jeszcze coś dzisiaj wrzucę (σ ͜ʖσ)
  • Odpowiedz
@v1lk: Rozumiem. Ale nadal jej nie lubię. I to mimo że mieszkam na Islandii wiec jagnięcina jest tu wysokiej jakości. A do tego jestem kucharzem w restauracji i przygotowuje ją codziennie ;-)
  • Odpowiedz
  • 0
@karczochh podziwiam (ʘʘ) chciałbym spróbować takiej jak prawdopodobnie Ty robisz, samemu troche ciężko wszystko ogarnąć ale się staram ( ͡º ͜ʖ͡º) jak wrócimy do Polski to lece do szkoły gastronomicznej, mówią że nigdy nie jest za późno spełniać marzenia xD
  • Odpowiedz