Wpis z mikrobloga

Ale to było dobre! ( ʖ̯)

Żeberka jagnięce metodą SousVide +pistolet wędzarniczy z malutkimi ziemniakami, szparagami i grzybkami ( ) wszystko na zdjęciach, w razie pytań pisać śmiało ()

Nawiązując do tego wpisu zadymiarka działa lepiej niż myślałem, aromat i smak który dodało użycie drewienka sprawił że poczułem się jak bym był w dobrej restauracji ( ͟ل͜)

Przygotowanie w #sousvide dodatkowo dało świetny efekt i tak jak chciałem, idealne medium ( ͡º ͜ʖ͡º) 60⁰C na 90minut, potem wyjąć i pozwolić odpocząć przed użyciem pochodni.

Użyłem dwóch metod podania, różowej smakowało ( ʖ̯)

Zdjęcia z bonusami poniżej ( ͡º ͜ʖ͡º)
#calico
#glodnyjakwilk #jedzenie #gotujzwykopem #gotowanie
v.....k - Ale to było dobre! 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ 

Żeberka jagnięce metodą SousVide +pistolet w...

źródło: comment_1635061337pDrfCoIjOnl6T9ju1UOTyx.jpg

Pobierz
  • 85
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Rzepczak i to mnie ciekawi, bo sv robie i podaje, a w wielu miejscach mówili że można zrobić i trzymać w lodówce ponad tydzień bez problemu ( ͟ل͜)

@v1lk: nie ma problemu, wystarczy po gotowaniu zahartować w zimnej wodzie i do tygodnia śmiało wytrzymają jeśli jest full vaccum
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
A najlepsza metoda według mnie to żeliwna patelnia, efekt najlepszy z możliwych ( ʖ̯)

@v1lk: SV + Grill to idealne połączenie
  • Odpowiedz