Wpis z mikrobloga

Ale to było dobre! ( ʖ̯)

Żeberka jagnięce metodą SousVide +pistolet wędzarniczy z malutkimi ziemniakami, szparagami i grzybkami ( ) wszystko na zdjęciach, w razie pytań pisać śmiało ()

Nawiązując do tego wpisu zadymiarka działa lepiej niż myślałem, aromat i smak który dodało użycie drewienka sprawił że poczułem się jak bym był w dobrej restauracji ( ͟ل͜)

Przygotowanie w #sousvide dodatkowo dało świetny efekt i tak jak chciałem, idealne medium ( ͡º ͜ʖ͡º) 60⁰C na 90minut, potem wyjąć i pozwolić odpocząć przed użyciem pochodni.

Użyłem dwóch metod podania, różowej smakowało ( ʖ̯)

Zdjęcia z bonusami poniżej ( ͡º ͜ʖ͡º)
#calico
#glodnyjakwilk #jedzenie #gotujzwykopem #gotowanie
v.....k - Ale to było dobre! 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ 

Żeberka jagnięce metodą SousVide +pistolet w...

źródło: comment_1635061337pDrfCoIjOnl6T9ju1UOTyx.jpg

Pobierz
  • 85
  • Odpowiedz
  • 2
@Ziojo korzystalem z tej podpowiedzi i kilku opisów na yt, ale ta strona dość dobrze to opisuje.

W moim wykonaniu byli 60⁰C przez 90minut żeby było ladnie zrobione medium

https://www.seriouseats.com/sous-vide-rack-of-lamb-recipe

@Sir_Well_Endowed będziesz bardzo pozytywnie zaskoczony, robiłem mase rzeczy w sv, golonke, całą kaczke/kurczaka, piersi, kilka innych, I za każdym razem wychodziło naprawdę fajnie, mogę tylko polecić z głębi serca bo takich efektów nie osiągnął bym w normalny sposób na pewno (
v.....k - @Ziojo korzystalem z tej podpowiedzi i kilku opisów na yt, ale ta strona do...

źródło: comment_1635077008JwZi74cl5agKcky9GioCUo.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@name_is_shairf_411 pisałem wyżej Mirkowi, że mogę śmiało stwierdzić, smakuje mi bardziej niż stek ( ʖ̯) aromatyczne, fajne, soczyste, mogę się rozpisywać do końca dnia, śmiało polecam każdemu spróbować i ocenić, dla mnie bomba (σ ͜ʖσ)
  • Odpowiedz