O nieee. Dobrze znam zapach tego wyrobu z domu rodzinnego. Gdy matula go smażyła to zawsze musiałem wyjść albo zabarykadować się w swoim pokoju przy otwartym oknie. Nigdy nie miałem odwagi ruszyć tego widelcem, co dopiero spróbować
@blisko_kebab: przy smażeniu już nie śmierdzi, śmierdzi przed usmażeniem.
@sheep17: ze zwykłego białego (ale niekonserwowanego), mleko po 3 dniach też jest "do #!$%@?" no chyba, że ktoś lubi zsiadłe wtedy jest to super przysmak, z twarogiem jest tak samo - po kilku dniach gliwieje i dla tych którzy się nie znają wydaje się zepsuty ale pozostali wiedzą, że po stopieniu to bardzo dobre.
Teraz wam powiem jak się robi prawdziwy ser smażony: bierze się ŚWIEŻY ser, ale taki jak tutaj pierwszego dnia też będzie gotuje się go w mleku odcedza mleko i do sera dodaje jajko, kminek i paprykę słodką teraz się smaży aż zrobi się żółty i gęsty przekłada do miski i gotowe ( ͡°͜ʖ͡°)
Komentarze (60)
najlepsze
Uwaga dla wegan:
Przy produkcji serów żółtych używa się też podpuszczki ekstahowanej z cielęcych żołądków.
Dla wszystkożernych info o podpuszce może być takim samym odkryciem jak cukier wanilinowy lub koszenila.
W smaku nie jest złe. Ale zapach jest jak odór z jaskini troli.
@sheep17: ze zwykłego białego (ale niekonserwowanego), mleko po 3 dniach też jest "do #!$%@?" no chyba, że ktoś lubi zsiadłe wtedy jest to super przysmak, z twarogiem jest tak samo - po kilku dniach gliwieje i dla tych którzy się nie znają wydaje się zepsuty ale pozostali wiedzą, że po stopieniu to bardzo dobre.
Jest więcej takich rzeczy które niby się
bierze się ŚWIEŻY ser, ale taki jak tutaj pierwszego dnia też będzie
gotuje się go w mleku
odcedza mleko i do sera dodaje jajko, kminek i paprykę słodką
teraz się smaży aż zrobi się żółty i gęsty
przekłada do miski i gotowe ( ͡° ͜ʖ ͡°)