Albo to gadanie o tym że cukier jest bardziej uzależniający od heroiny to pierdoły, albo heroina wyjątkowo słabo uzależnia. Rzuciłem cukier całkowicie jakieś 2 lata temu, nie słodzę niczego (wiadomo że i tak dodawany jest do innych rzeczy), ograniczam rzeczy ogólnie słodzone i nie miałem żadnych problemów :v
Cukier uzależnia jak jasna cholera. Ja prawie nie spożywam cukru. Ale od czasu do czasu jak sobie walnę jakiś soczek to potem mnie szarpie przez tydzień, żeby wincyj, wincyj. Jak już przejdzie to jest normalnie. Jedyne z czym mogę porównać to coś z cukrem to palenie. Nie palę. Ale jak miałem ostatnio przerwę w niepaleniu to szarpanie przez tydzień za nikotyną było bardzo podobne do tego z cukrem. Teraz chyba mam większą
@pies_harry: Nie wiem czemu zawsze jako przykład jest podawana ta puszka coli, jak jakieś wcielenie cukrowego szatana. Puszka coli ma tyle cukru co dwa jabłka.
Informacja nieprawdziwa xD Less coffeine than you'd get in a cup of coffe. A prawda taka, ze właśnie kilka razy więcej przez co może zaszkodzić krążeniu.
@Garindor: To zależy o jakiej kawie mowa, ale przeciętny 250ml energy drink ma 80mg kofeiny, espresso 50ml to ~100mg kofeiny, 'klasyczna' kawa parzona to ~100-200% stężenia kofeiny względem energetyka (niemal każdy energetyk ma 32mg kofeiny/100ml).
Demonizowanie cukru to trochę przesada. Oto co powinniśmy o nim wiedzieć. Cukier jest pod różnymi postaciami - fruktoza - w owocach, szybko organizm przetwarza - syrop fruktozowo-glukozowy - gówno, które niszczy florę bakteryjną (zgaga) - aspartam - jakieś chemiczne gówno - brak jednoznacznych badań - raz powoduje raka, innym razem nie - lepiej unikać - cukier normalny sklepowy - jedyne co mu można zarzucić to blokuje spalanie tłuszczu - jeżeli słodzisz przy
@iighlaq_alhabl: ale glupoty. nawet nie chce mi sie odpisywac konkretnie. ludzie jak to czytacie to po prostu poszukajcie jakichs zrodel, bo ten wyzej nie ma pojecia o czym pisze.
Komentarze (135)
najlepsze
Tak tęsknię za ,,After Hours,,
( ͡° ʖ̯ ͡°)
- fruktoza - w owocach, szybko organizm przetwarza
- syrop fruktozowo-glukozowy - gówno, które niszczy florę bakteryjną (zgaga)
- aspartam - jakieś chemiczne gówno - brak jednoznacznych badań - raz powoduje raka, innym razem nie - lepiej unikać
- cukier normalny sklepowy - jedyne co mu można zarzucić to blokuje spalanie tłuszczu - jeżeli słodzisz przy