Jak przemysł cukrowniczy przerzucił winę na tłuszcz
Dokumenty odnalezione na Harvardzie wyjawiły, że w latach 60. przemysł cukrowniczy opłacał naukowców, aby ci publikowali artykuły bagatelizujące rolę cukrów w rozwoju chorób sercowych - a zamiast tego przedstawiali tłuszcz nasycony w o wiele gorszym świetle.
PalNick z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 139
Komentarze (139)
najlepsze
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22139560
predzej mozna powiedziec 'nie zaszkodzi', ale czesto to mowia osoby ktore zagryzaja ciastkiem i popijaja cola. a szklanka coli to juz ponad to powinnismy spozywac z 'czystych' cukrow. a ludzie jedza do tego owoce, nabial, etc.
od dziesiatek tysiecy lat czlowiek nie jadl cukru i mial sie bardzo
Pieniądze rządzą światem i nauka niestety nie jest tu żadnym wyjątkiem.
ponadto nieszczepienie to ryzyko nie tylko danej osoby, ale i innych osob. niech sobie ludzie #!$%@? co chca, jak zgina wczesniej to ich strata. ale nieszczepione dzieci powinny byc odosobnione.
W podobny sposób oszukiwali na temat papierosów.
@krajowa: Pozdrawiam i powodzenia! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@anonymous_derp i ja również!
W dużym skrócie to tak z cukrem jak i cholesterolem zostaliśmy pięknie nabici w balona przez przemysł i "badania" lekarskie.
Komentarz usunięty przez moderatora
No bo przeciez oni maja zawsze rzetelne peer-review, organizacje certyfikujace co maja za najwazniejsze dobro zdrowie ludzi, i... i... w ogole!