Jak restauracja konserwuje swoje dania
Czyli o "konserwach rzemieślniczych" - o pomyśle z Ed Red Steak House z Krakowa, który na czasy epidemii wprowadził do oferty dania konserwowe na wynos.
ZarlokTV z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 116
Czyli o "konserwach rzemieślniczych" - o pomyśle z Ed Red Steak House z Krakowa, który na czasy epidemii wprowadził do oferty dania konserwowe na wynos.
ZarlokTV z
Komentarze (116)
najlepsze
Do zagęszczenia sosu
Maltodekstryny też się używa do konserwacji aromatu i smaku.
Elementy białkowe zapewniają konsystencję tylko w niskiej temperaturze, galareta w 60C jest rosołem...
co ciekawe ma pokręcone pochodzenie i nie wiem czemu akurat znaczy coś dobrego
Sztos – określenie w języku polskim, występujące w socjolekcie młodzieżowym, gdzie oznacza „coś fajnego, niesamowitego, fantastycznego”[1]. Słowo to funkcjonuje również w kilku innych znaczeniach: używane jest m.in. jako slangowe określenie stosunku płciowego lub szkolnej oceny celującej.
Zapożyczono je z języka niemieckiego[2]. Pierwotne niemieckojęzyczne znaczenie to „pchnięcie, uderzenie”[1]. Słowo pochodzi z początków XX
Komentarz usunięty przez moderatora