Wart miliardy dolarów rocznie toksyczny składnik naszej diety
Półgodzinny anglojęzyczny dokument o skutkach zastąpienia tłuszczów zwierzęcych tłuszczami roślinnymi w naszych dietach. Wzrost spożycia tłuszczy wielonienasyconych niszczy ATP w naszych organizmach, oraz koreluje ze wzrostem ilości przypadków otyłości, cukrzycy, choroby alzheimera i chorób serca.
frutson z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 174
Komentarze (174)
najnowsze
dość
@slx2000: To prawie 200 tys. kcal. Duże jesz steki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://www.youtube.com/watch?v=fQb4j-AU-9M
- choroby Alzheimera
- cukrzycy
- chorób serca
- otyłości
Tymczasem wykopki wykopują film z żółtymi napisami, w którym ktoś uczenie wyjaśnia, że to zastąpienie mięsa roślinami odpowiada za zwiększenie ryzyka:
- choroby Alzheimera
- cukrzycy
- chorób serca
- otyłości
Innymi słowy, ukryte wypokowe terapie w pigułce. A potem wypoki śmieją się z babci kupującej garnki za 7000.
Liczba kalorii w diecie się nie zmieniła, co więc się zmieniło?
Ano zmieniło się odczuwanie głodu. rafinowane tłuszcze roślinne zakłócają
@LuznyJohn: Użycie na masową skalę syropu glukozowo-fruktozowego gdzieś od lat 70., bardziej siedzący tryb życia, czy wreszcie po prostu masowo konsumpcja wysoko przetworzonej żywności to pikuś.
Największym problemem jest przerzucenie się ze smalcu na olej rzepakowy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://www.youtube.com/watch?v=pIRurLnQ8oo
Człowiek z problemami żywieniowymi czyta i testuje po kolei wszystkie Grale, żaden nie działa, poddaje się.
Jest jeden składnik o którym nikt nie mówi, którego nikt nie wyznaje, bo nie ma go w tabelce zawartości substancji chemicznych.
Komentarz usunięty przez moderatora
Masło, smalec i życie jest prostsze :)
@Baziestook: Amerykańce jak mówią vegetable oil to mają chyba na myśli te wyciskane z nasion, jak rzepakowy czy słonecznikowy. Oliwa z oliwek to dla nich osobna kategoria. Pewnie dlatego autor filmiku w komentarzach dał serduszko gościowi piszącemu o swojej diecie śródziemnomorskiej i używaniu oliwy zamiast olejów roślinnych.
Co kraj to obyczaj. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@deletenomads: Warzywa raczej nie, ale owoce mają w sobie bardzo dużo cukru, więc tutaj już trzeba być ostrożnym ze spożyciem. Zwłaszcza w przypadku soków owocowych, gdzie super zdrowy sok jabłkowy ma tyle samo cukru co coca cola.
@FutureFewtch:
Naturalny sok = cocacola. A nawet gorzej trochę, bo ma więcej frutozy.
sacharoza to jest cukier. Syrop glukozowo-frutkozowy to jest TAKI SAM cukier. Miód to jest taki sam cukier.
Mieszanka fruktozy i glukozy wystąpujaca w owocach TO JEST TAKI SAM cukier.
Natomiast CAŁE owoce się bronią dość dużą zawartością błonnika. który nieco spowalnia proces przyswajania
Komentarz usunięty przez moderatora