„Chcieliśmy jeść zdrowy chleb, więc uprawiamy własne zboża”
Ula i Mateusz z dziećmi prowadzą wspólnie Certyfikowane Gospodarstwo Ekologiczne „Grzeski Dąb”, gdzie skupiają się na uprawie prastarych gatunków pszenicy (orkiszu, samopszy i płaskurki), oraz na ekologicznej hodowli zwierząt. Próbują wdrażać w swoje działania elementy permaklutury i...
jlr2019 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 136
Komentarze (136)
najlepsze
@rezoner: a poza tym ma coś z życia? czy tylko robota, praca, zapieprz?
Jeśli chodzi o puszysty, idealnie biały chleb, to jego szkodliwość wynika nie z dodatku tzw. polepszaczy, a z tego, że jest on wypiekany z białej mąki typu 550, która jest pozbawiona większości składników mineralnych i błonnika, które są w zbożu. Jest to cholernie ważne w kwestii
@Miod_z_kiszka: Rozumiem że spędzanie 90% czasu na tyraniu na tą samowystarczalność w polu brak wakacji latem bo gospodarka i wszystkie "zalety" mieszkania na zadupiu też ci nie przeszkadzają.
Bo poza pięknymi hasłami i szczytnymi ideami, to też jest element tego biznesu.
Biznesu, bo to nie jest hobby mimo, że wielu z tych ekorolników próbuje tak to przedstawiać.