Skorumpowany Przemysł Spożywczy - film z polskim lektorem
Film ukazujący mechanizmy działania lobby mięsnego, które zwalcza prawdę o azotynie sodu (E250) - substancji wywołującej raka jelita grubego, obecnej w prawie wszystkich szynkach i wędlinach marketowych na rynkach całego świata.
andymen z- #
- 149
Komentarze (149)
najlepsze
2 Dużo więcej azotynów i azotanów przyjmują wegetarianie z warzywami, np. ekologiczna marchewka często więcej azotanów i azotynów niż podłe wędliny
3 Wykorzystanie azotanu sodu lub potasu do poprawiania bezpieczeńtwa wyrobów mięsnych jest oparte o ponad 100 letnią tradycję i praktykę. Jeśli jest korelacja raka i wędlin, to może wynikać z "nowoczesnych" dodatków, które faktycznie przemysł mięsny wprowadza
4 najwięcej złego we
Dokument ma prawie 10 lat, nie sledzilem dalej watku ale trzeba byc szczerze zlym czlowiekiem zeby wyskakiwac ze #!$%@? glupoty i azotan jest spoczko luzik, nie ma problemu
144 zł za 225 g soli brzmi jak deal życia. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mignęło mi kiedyś też o preparatach na bazie soku z selera, ale to też będą azotany.
Ja używam, nie są tego duże ilość. Ewentualnie robić bardzo małe ilość do zjedzenia na już lub mrozić.