Kuchnia fjużyn: pyszny domowy makaron jajeczny z sosem pomidorowym dosmaczonym gochugaru i pietruszką, pulpeciki drobiowe, do posypania dziugas #gotujzwykopem
#gotujzwykopem Moj pierwszy kulinarny wpis na wykopie. Od 10 lat gotuje kuchnie z calego swiata odkad pierwszy raz wyjechalem sluzbowo do Stanow i zasmakowalem zarelka, ktorego wtedy u nas nie bylo/nie bylo latwo dostepne i z czystej checi odtworzenia tych dan zaczalem pichcic, majac wczesniej, tak naprawde, dwie lewe rece do gotowania i zasadniczo robiac tylko typowe proste polskie jedzenie, od biedy spaghetti z proszku. Dzis gotowanie to moje ogromne hobby i
@KKulinarny: Jest juz tego duzo w sieci, sa ludzie ktorzy sie zajmuja tym niemal zawodowo wiec nie widze sensu, lepiej od czasu do czasu bez napinki wrzucic taki wlasnie randomowy wpis z przypadku jak ten. Jak to Krakowie, siedze, nie dzieje sie nic, niedziela wieczor... to moze z nudow sobie cos ugotuje i tako tez uczynilem i bedac zadowolony z rezultatu trzasnalem fotke, usiadlem przed kompem i przelalem klebiace sie mysli,
@KKulinarny: Ja akurat mam czosnek z imbirem przeznaczony dla gastronomii indyjskiej i na prawde robi robote juz nie mowiac ile to czasowo i kosztowo do przodu wychodzi. Dawniej uzywalem tylko swiezego ale przekonalem sie do takiej formy gdyz w tej kuchni nie widze roznicy. Szpinak do innych kuchni kupuje w lisciach bo tam go czuc, tutaj jego smak jest totalnie zdominowany innymi skladnikami.
@JanParowka: Przepis na pożywne danie w 13 krokach. Na pewno wypróbuję. Tymczasem Idol wykopków kuchażyna daje przepis na sos miodowy musztardowy w dwóch krokach, śmiechu warte
Komentarz usunięty przez moderatora