Wpis z mikrobloga

@szaffa: Cześć, jak wygląda u Ciebie sprawa z mięsem, zmielone na miejscu w sklepie czy domowe metody rozwijania tężyzny fizycznej... - napisz jaką średnicę oczek stosujesz.

Kilka dni temu to już mnie #!$%@? brała i powiedziałem - dość! Po świątecznym bałaganie na cel biorę jakiegoś wilka.
  • Odpowiedz
@dersu: Cześć, mięso świeże, potem mielone w domu na oczkach chyba 2 i 4 mm, ale nie jestem pewien. Później mieszane ręcznie z sarniną. Jelito oczywiście naturalne ( ͡° ͜ʖ ͡°).
  • Odpowiedz
@szaffa: o średnice zapytałem z ciekawości, jedne z pierwszych wyrobów "przecierałem" właśnie przez takie małe oczka i wyszło z tego bardziej coś na wzór parówki aniżeli kiełbasy, ale to był jedyny mankament ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Amatorskim wędzeniem zajmuję się może z rok i od tego czasu przestałem zaglądać na półki z wędlinami, szkoda zdrowia i portfela na sklepowe wynalazki.

Szkoda, że tak mało osób pisze pod
  • Odpowiedz