Aktywne Wpisy
xPekka +1
Mirki, jak się rozliczacie z różowymi za mieszkanie? Zakładamy zwykła partnerkę, a nie żonę ani narzeczoną.
Rachunku 50/50 to oczywiste, a jak podejść do raty kredytu? imo podejście typu 50% rynkowej ceny wynajmu 1 pokoju byłoby git, bo niezbyt spoko byłoby spłacać sobie kredyt hajsem różowej, jednak z drugiej strony jeśli ona nie ma swojego mieszkania to przecież nigdzie by nie wynajęła mieszkania za cenę samych rachunków xD pytanie hipotetyczne
#niewiemjaktootagowac #
Rachunku 50/50 to oczywiste, a jak podejść do raty kredytu? imo podejście typu 50% rynkowej ceny wynajmu 1 pokoju byłoby git, bo niezbyt spoko byłoby spłacać sobie kredyt hajsem różowej, jednak z drugiej strony jeśli ona nie ma swojego mieszkania to przecież nigdzie by nie wynajęła mieszkania za cenę samych rachunków xD pytanie hipotetyczne
#niewiemjaktootagowac #
JoeGlodomor +84
ŻE CO #!$%@?????
#pit
#pit
Prosto z Kalifornii na mirkobloga. Jako,ze sezon na #grill sie zbliza to polecam motzno.
Ani to sos ani marynata , ale gwarantuje,ze nikt nie bedzie zawiedziony.Probowalismy wieloktronie i poprostu urywa dupe.
Po mojemu zeberka wychodza 100x lepsze niz te prawilne z #houseofcards .
Skladniki mozna spokojnie modyfikowac i zamienic z paroma wyjatkami - *.
Orginal po angielsku:
BBQ Sauce
In pot simmer:
**1 bottle Ketchup ***
1 T. Worcestershire sauce
4 shakes Tabasco
**1 dash hickory smoke ***
salt
pepper
onion salt
Garlic powder
1 good squirt of yellow mustard
little bit of soy sauce
Mix in the following:
handful of brown sugar
1/4 c. cider vinegar
Small can of pineapple juice
Let simmer for 10 minutes and taste.
Dla tych co mieli mongolski w szkole
W garnku podgrzewamy na malym ogniu
- butelke ketchupu
- 1 lyzka sosu Worcestershire
- 4 prysniecia Tabasco
- troche liquid smoke / hickory smokre
- sol, pieprz
- sproszkowana cebula
- sproszkowany czosnek
- ~1 lyzka musztardy
- troche sosu sojowego
Calosc podgotowac troche
Pozniej (calty czas na wolnym ogniu) domieszac do tej mikstury
- garsc brazowego cukru
- 4 łyżki octu winnego
- sok z puszki ananasow
Calosc podgotowac troche i sprobowac. Mozna doprawic wedle uznania
Co mozna z tym robic?
Generalnie korzystac jako marynata sos do mies. A juz szczegolnie z grilla. (。◕‿‿◕。)
Oni robia duuza porcje wiosna i korzystaja przez sezon. Podobno nawet mroza.
Miesa mozna marynowac ale lepiej smarowac na grillu/ w pierkaniku.
Zajebiste zeberka? Prosze. Kazdy da rade.
Kupic zeberek w sklepie (ile chcesz)
Delikatnie popieprzyc i na ~40 minut wstawic do piekarnika w niewielkiej ~120- temprepaturze. Popieprzyc odrobime
Jak beda na pol surowe. Wyjac i dupnac na grilla. Przesmarowac w/w sosem i piec. Smarowac co jakas chwile i obracac. Zrobi sie zajebista glazurka.
Mozna to samo robic z hamburgerami, wolowina, piersia kurczaka , karkowka(!!!) itd..
Sprawdza sie na elektrycznym grillu, piekarniku , patelni grillowej, na tluszczu tez ujdzie ale ujowsze jest.
Pare uwag
Ketchup - TYLKO Heinz. Najbardziej natralny , pudliszki i kotliny to jakies octowe pomyje ostatnio. Jak uzyjecie czegokolwiek innego poza swojskim ketchupem (najlepszy) i Heinz'em to nie wyjdzie dobrze
Hickory smoke /liquid smoke- mozna pominac, bo rzadko kto ma. Szczegolnie jak sie na grillu robi
Przypary dodawac delikanie , duze szczypty jesli nie napisano inaczej
Musztarda powinna byc ta zolta,sztuczna, ale po mojemu nasza sarepska robi robote lepiej.
Nie przesadzic z octem winnym.
Generalnie spora dowolnosc i jest podobno foolproof. ;)
Wolam @stjimmy i @miesozerna
#gotujzwykopem #gzw #gotujzmikroblogiem #bekazwegetarian
Podroba czy nie podroba. Smak jest #!$%@? w kosmos.
Kup za 4ke butelke heinz'a i spokoj.
Z papryka nie przesadz, bo on generalnie ne powinien byc ostry. A taki slodko-kwasny.
Proponuje zrobic bez a na koncu umieszczac na spodku mala porcje "z" i porownac.
Przecież w heinz jest z 60% pomidorów! Najbardziej naturalny? Heinz? Ketchup? Proszę!