Wpis z mikrobloga

Mirki, potrzebuję rady. Mam przepis na wołowinę, duszoną w piwie, ciemnym ale. Nie znam się na takim piwie, więc doradźcie. Sporo u nas ostatnio zacnych piw marek Doctor Brew albo Pinta i innych. Jeśli ktoś z was może polecić jakieś ciemne ale do duszenia mięcha, dziękuję z góry ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 8
@hartman2: zapomniałeś dodać tag #piwo aby się zleciało grono specjalistów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja trochę gotuję i z piwem też się znamy. Osobiście poleciłbym tobie Fortuna Czarne - zawiera wyciąg z orzeszków Kola i smakuje trochę jak znany napój. Co prawda nie jest to Ale, ale powinno pasować... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli nie to jakiś Guinness może (czarne ale, irish stout).
majorponury - @hartman2: zapomniałeś dodać tag #piwo aby się zleciało grono specjalis...
@majorponury: nie wiem, czy akurat wyciąg z orzeszków Kola będzie good. Do tej duszonej wołowiny jest risotto z kaszy z parmezanem i duszona cebula. Gdyby to było wino, poradziłbym sobie. Ale ciemny ale... to tajemnica ( ͡° ͜ʖ ͡°)