Aktywne Wpisy
sasik520 +39
Ceny w tym kraju już skrzywiło kompletnie.
Właśnie pękło 100 zł za wymianę baterii w dwóch klasycznych zegarkach. Sto złotych. Żeby to jeszcze były jakieś konkret zegarki. Jeden jest praktycznie zabawkowy, wart może z 30 zł (czyli mniej, niż kosztowała bateria), drugi bardzo zwykły, w dniu zakupu n-lat temu wart może z 500, dziś może z 200.
Stać mnie, zarabiam bardzo dobrze, ale nóż się w kieszeni otwiera mając świadomość stosunku wartości
Właśnie pękło 100 zł za wymianę baterii w dwóch klasycznych zegarkach. Sto złotych. Żeby to jeszcze były jakieś konkret zegarki. Jeden jest praktycznie zabawkowy, wart może z 30 zł (czyli mniej, niż kosztowała bateria), drugi bardzo zwykły, w dniu zakupu n-lat temu wart może z 500, dziś może z 200.
Stać mnie, zarabiam bardzo dobrze, ale nóż się w kieszeni otwiera mając świadomość stosunku wartości
Leosiaa +11
duża szansa że jak nie wezmę ostatniego piętra w deweloperce to będzie mi oski codziennie szurał julką i łóżkiem po suficie albo guwniaki? #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #nieruchomosci
1 kg sera twarogowego już zmielonego 6% tłuszczu
1/2 szklanki jogurtu greckiego (ważne by był bardzo gęsty)
3 jajka
aromat waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki ksylitolu
2 łyżki skrobi ziemniaczanej
Sposób przygotowania:
Piekarnik nagrzać do temperatury 160 °C (piekłam z opcją góra i dół z termoobiegiem).
Wszystkie składniki masy serowej przełożyć do naczynia miksującego thermomixa (lub po prostu do miksera) zmiksować na wysokich obrotach na jednolitą masę 1 min/ obr. 10.
Spód tortownicy o śr. 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki nasmarować odrobiną tłuszczu (ja używam oleju rzepakowego w sprayu). Masę przelać do tortownicy wstawić na blachę wypełnioną do połowy wodą (tzw. pieczenie w kąpieli wodnej). Piec 60 minut, aż masa wyraźnie się zetnie i przy poruszeniu tortownicą będzie lekko drżeć tylko środek sernika.
Wystudzić w piekarniku.
Potem dobrze jest trzymać sernik przez kilka godzin w lodówce.
Udekorować wedle uznania.
Smacznego :)
#sernik #ciasto #foodporn #gotujzwykopem #gotowanie #gotujzmikroblogiem