Aktywne Wpisy
Oskaros +11
Z drugiej strony jeśli budda to wielki słup mafiozów to dlaczego nigdy nie wpadł ani nie ma ani jednego promila takiego tyci tyci dowodu że coś go łączy z mafiozami.
Sam prowadzę firmę i wiem jak wygląda skarbówka, trudno jest w tych czasach robić wałki. Tzn inaczej. Walki jest robić prosto ale równie prosto jest w nie wpaść, a trudno jest zrobić wałki które nigdy nie wyjdą na jaw. Nawet ten ziomek
Sam prowadzę firmę i wiem jak wygląda skarbówka, trudno jest w tych czasach robić wałki. Tzn inaczej. Walki jest robić prosto ale równie prosto jest w nie wpaść, a trudno jest zrobić wałki które nigdy nie wyjdą na jaw. Nawet ten ziomek
arkadi2020 +78
Znalezione w sieci.
#sejm
#sejm
Czytałem że dobre rezultaty daje 3% roztwór NaOH.
Wiecie gdzie można kupić w #katowice
#piwowarstwo
Tylko goraca woda, i jest ok
@Peter_Mountain ludzie są strasznie przewrazliwieni, i szczególnie na mirko widać jakaś kwasofobie.
z reguły nie chłodzę brzeczki tylko zostawiam na następny dzień
zaglądam do fermentora prawie codziennie
kilogram piro leży nieotworzony bo ostatnio używam wrzątku i bimbru
Sporo syfu podobno potrafi również wybić zastosowanie
Fermentor to raz na parę warek można NaOH przemyć, w obim za grosze jest czysta soda kaustyczna. Gdy masz którąś infekcje z rzędu, jeszcze jak takie same objawy to polecam przeanalizować cały proces pod kątem skąd się to może brać (u mnie 3 warki były zainfekowane przez to że nie dezynfekowalem naczynia w którym rozrabialem syrop do refermentacji, (myślałem że wrzątek wystarczy))
@Nebayh: Po potraktowaniu fermentora NaOH, maltretować go jeszcze pirosiarczynem sodu?