Wpis z mikrobloga

4 436 - 1 = 4 435

Tytuł: Ja, inkwizytor. Kościany galeon
Autor: Jacek Piekara
Gatunek: fantasy
★★★★★★

Muszę zacząć czytać normalne książki bo ostatnio popadłem w czytanie cyklów które już dawno powinny się zakończyć tak czy inaczej. Niestety niektórym autorom hajs się nie zgadza więc wypuszczają takie coś. Książka była reklamowana m.in jako najdłuższa ze wszystkich i owszem jednakże gdyby wywalić powtarzające się wstawki, bezsensowne monologi bohatera to książeczka by była o 1/4 chudsza i myślę, że by na tym zyskała bo przy długości ~580 stron jakakolwiek akcja zaczyna się gdzieś w okolicy strony 300.

PODOBNO ma być wydany jakiejś tam przyszłości drugi tom Płomienia i Krzyża a potem oczekiwana od 2007 roku, jeżeli się nie mylę, Czarna Śmierć. I życzyłbym sobie i innym żeby tak się stało bo kolejne zapychacze to coraz większa strata czasu i pieniędzy.

#bookmeter

Wpis został dodany za pomocą skryptu do odejmowania
!Dzięki niemu unika się błędów w działaniach
!Pobierany jest zawsze ostatni wynik
mroz3 - 4 436 - 1 = 4 435

Tytuł: Ja, inkwizytor. Kościany galeon
Autor: Jacek Pie...

źródło: comment_m4GFn0Efn3eLnf9JafU00clPYJk0rwhE.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jacek Piekara: W tej chwili ukaże się Płomień i Krzyż 2, który opowie o wydarzeniach do momentu zakończenia Łowców Dusz. Te dwa minicykle zbiegną się w tym momencie, a ich uwieńczeniem i zespoleniem stanie się powieść Czarna Śmierć, gdzie losy inkwyzytorów, zarówno Mordimera Madderdin jak i Arnolda Lowefella znajdą swoje spełnienie

to z ama z Jackiem na fejsiku Fabryki
  • Odpowiedz
@mroz3: ta część jest zwykłym fillerem, który NIC nie wnosi do całej historii. Żadnych nawiązań do starych książek, nic co by miało wpływ na przyszłość Mordimera. W moim przypadku całość ratował tylko fakt, że słuchałem tego jako audiobooka, ktory był naprawdę konkretnie zrobiony.
  • Odpowiedz
@ZKPP: kolego sługę bożego jak i dalsze tomy czytałem i to nie jeden raz, mam nawet pierwsze wydania z Fabryki a cyklem jestem zainteresowany od samego początku dzięki temu mam bardzo szeroki pogląd jak w trakcie wydawania kolejnych tomów cykl się rozwijał (lub nie)
  • Odpowiedz
@ZKPP: to tak jak i mi i na serio więcej zapychaczy nie łyknę, mam nadzieję że Piekara dotrzyma słowa i napisze tak jak wyżej cytowałem, Płomień 2 i potem Czarna Śmierć
  • Odpowiedz