Wpis z mikrobloga

Po drugiej stronie "wrót" bo przed wojną zapewne były tam wrota znajdowała się druga, lepiej zachowana i obszerniejsza w treść tablica. Zwiedziłem dokładnie to miejsce. To czego na zdjęciach nie uchwyciłem to znicz i drewniany krzyżyk za jednym z drzew.
Z kościoła wyrastała ścieżka prowadząca dalej w głąb wyspy, między coraz śmielej rosnące miale drzewka i krzaki.
Ścieżka ta nie jest specjalnie długa jednak nie od razu było dane mi zobaczyć cel
wytrzzeszcz - Po drugiej stronie "wrót" bo przed wojną zapewne były tam wrota znajdow...

źródło: comment_efEHuNhSDkDsKd0GkcRUAbxGk8lQSgnL.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Do tego grobu podchodziłem kilkukrotnie by za każdym razem odczytać nowe fakty z życia tego kto tam leży.
Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to data zgonu 1935 więc raczej mam do czynienia z cmentarzem mocno przedwojennym. Dopiero po chwili zrozumiałem że Józef to był tak na prawdę 16 letni chłopak. jakoś zrobiło mi się szkoda Józka
wytrzzeszcz - Do tego grobu podchodziłem kilkukrotnie by za każdym razem odczytać now...

źródło: comment_2bUxhYIqak5hMXCN1zxlv0jijuPuS50f.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
A kiedy się nachylił, zobaczył leżące płótna, jednakże nie wszedł do środka.

Chyba wiem co Jan z Szymonem Piotrem czuli idąc do grobu Pana.
Takie połączenie strachu i ekscytacji. Hamowanie ciekawości dobrymi zasadami. Podobnie jak Piotr nie wszedłem do środka i nawet nie zamierzałem. Czuje że ten grób będzie mi się dziś śnić
nadal mam ciarki jak o nim pomyślę, a przecież to tylko 70 letnia dziura w ziemi, być może z
wytrzzeszcz - > A kiedy się nachylił, zobaczył leżące płótna, jednakże nie wszedł do ...

źródło: comment_TsLCDrsfEsK5xJJdx4z5b5fcD0aM8swp.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz