Wpis z mikrobloga

No co ja poradze że lubie jajka i boczek xD Dzieeeeń dobry mirko! Dzisiaj forma nieco inna bo mi też się już jajecznica nudzi ;) w komentarzu zaraz będzie krok po kroku a to po prostu kokilki wylożone boczkiem (dziś oszczędnie, 100g na całe 4 porcje ;) ), na to smażone na maśle pieczarki, papryka, cebulka i szynka. Mozarella, jajko, mozarella. Do dopracowania sposób pieczenia bo żółtko się ścięło :/ proponuję tylko dolną grzałkę (15 min ~ 200°C, ewentualnie na koniec na minutę-dwie włączyć górę). Przepis i makro wrzucę po dopracowaniu pieczenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ketony - trzeba dopić BPC bo kupa białka
Miłej soboty!
#gotujzwykopem #keto #ziemniakizostaw
c.....i - No co ja poradze że lubie jajka i boczek xD Dzieeeeń dobry mirko! Dzisiaj f...

źródło: comment_4rI0tN8bEOFzi6IEoL4ZiT04W8RnW1YR.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • 0
@eXe1987 bulletproof coffee czyli "kuloodporna" kawa - z masłem i olejem MCT albo kokosowym. Keto to dieta wysokotłuszczowa ale trzeba uważać na nadmiar białka (ogólnie w dziennym bilansie i w poszczególnych posiłkach też trzeba zwracać uwagę na to żeby nie było go za dużo), tutaj jest go sporo wiec powinno się podbić ilość tłuszczu, BPC to najłatwiejszy sposób :)
  • Odpowiedz
@chixi: Sam jestem na keto. Pamiętam jak jadłem jajecznicę z kabanosami i śmietaną :D. Do tej pory ludzie się dziwnie na mnie patrzą, kiedy mówię że sobie redukuję i zaraz wyjmuję kabanosy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Na pewno wypróbuję tą wersję jajek !
  • Odpowiedz
~ 170T 110B 25W

@chixi: Nieźle. Jak wrażenia z Keto - tzn. samopoczucie, spadki wagi, problemy ehm, jelitowe?
Boje się że wątroba by mi nie wytrzymała tyle tłuszczy, więc zostaje LC ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@piaskun87 idealnie, pierwszy tydzień to była tragedia (po 10km na rowerze padałam na twarz a wcześniej spokojnie strzelałam setki), żadnych problemów żołądkowych, waga szybko w dół 10kg, hormony ogarnięte po kilku tygodniach... Dla mnie żywienie idealne!
@pejczi długo byłeś?
@czynastolatek przegotowane właśnie są :/
  • Odpowiedz
@chixi: ja robiłem coś w tym stylu i zawsze to żółtko było nie takie. W końcu doszedłem do pewnego patentu, żeby żółtko było miękkie, to oddzielam je od białka. Na początku wlewam samo białko, wstawiam do piekarnika 200 stopni, na jakieś 10 minut, aż się zetnie, a następnie wlewam żółtka na górę i zapiekam jeszcze około minuty, może nawet krócej. Jedynym mankamentem tego jest to, że trzeba raczej delikatnie i umiejętnie
  • Odpowiedz