Wpis z mikrobloga

#factorio

Dawno miałem wrzucić, ale kompletnie zapomniałem.

Prezentuje w pełni automatyczny system obrony granic. Po postawieniu pociąg będzie sam dowoził co potrzeba, aby odbudowywać co bittersy zniszczą. Same granice można też postawić duchowo i zabuduje się samo.

Należy połączyć każdą stację kablem i doprowadzić do stacji na której będzie załadunek repair packów, botów, laserówek i muru. Dodatkowo dołożony jest węgiel (można podmienić za inne paliwo, aby pociąg je sobie uzupełniał na bieżąco (trzeci wagon trzeba posegregować, aby nie zostały wrzucone tylko laserówki, albo tylko paliwo - klik środkowym/kółkiem na puste pole w wagonie).

Nic nie trzeba robić poza podłączeniem do sieci kablem, dociągnięciem torów i wrzuceniem kilku logistycznych robotów, aby roznosiły przedmioty.

Najlepiej, aby stacja załadunkowa była jedna - tak jest przyszykowany system. Inaczej trzeba by było rozdzielać sygnały na każdy przedmiot.

Na screenach jest wszystko jak trzeba ustawić. Same stacje ustawiamy nie łącząc pomarańczowych pól - tylko zielone.

Dodatkowo, czasem jest tak, że nie opłaca się budować kolejnej całej stacji, bo do ogarnięcia zostało np. tylko kilka pól. Wtedy dodatkowo jest mniejszy schemat naprawczy, korzystający z najbliższej stacji. Ustawiamy tak, aby niebieska skrzynka wchodziła w pomarańczowy zasięg roboportu stacji, a czerwona w zasięg tego dodatkowego. Wrzucam więc książkę BP z trzema schematami.

http://pokazywarka.pl/4qrtoq/
DanteTooMayCry - #factorio 

Dawno miałem wrzucić, ale kompletnie zapomniałem.

P...

źródło: comment_OL3Sg5zH2e82xRb3Im9LmEYix9UgcGeR.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pan_kebab: Jak się ogarnia system sieci sterowniczych to jest lekka robota. Kwestia tylko tego, że koncepcja ewoluowała. To wersja trzecia plus pomniejsze zmiany, więc musiałem jeździć ^^ i co było już pobudowane, przebudować. Ta już stoi ponad 3tygodnie i nie ma żadnych problemów :D.
  • Odpowiedz