Wpis z mikrobloga

@GumaToTworzywoSztuczne: Ale litości xD

W Polsce przylgnął do niej stereotyp biedakiełbasy


Bo oprócz nazwy ze szlachetną włoską mortadelą nie łączy ich N I C. Włoska mortadela to prawie 100% mięsa i dodatek tłuszczu - dlatego PRAWDZIWA mortadela wygląda tak jak na obrazku. To co dawali nam rodzice to

woda, mięso oddzielone mechanicznie z kurczaka z kurczaka 19%, mięso wieprzowe 9%, skórki wieprzowe, mięso z kurczaka 6%, tłuszcz wieprzowy, kasza manna, mąka
Pobierz hoyihezum - @GumaToTworzywoSztuczne: Ale litości xD

 W Polsce przylgnął do niej ste...
źródło: comment_QOVtFg4UZB7JBtEFgEqvMt0LCdXHYr0S.jpg
@GumaToTworzywoSztuczne: Widocznie mają #!$%@?, choć rzeczywiście ktoś im powinien #!$%@?ć kary. Jestem przekonany, że to produkt regionalny chroniony.

obecna a dawna to tak jak mówisz dwa zupełnie inne produkty.


Obecna Z POLSKI to takie same gówno jak kiedyś. Tę pyszną co jadłeś to na bank z Włoch sprowadzono.
Znam smażoną mortadelę ale nie wiem skąd, na pewno nie z biednego domu. Jakiś hotel czy coś, nie wiem co złego w tym daniu.

Pizza to danie biedoty a w Polsce jest traktowana jak smakołyk...