Wpis z mikrobloga

#gotujzwykopem #chwalesie

Zrobiłem dzisiaj żur.
Ale pierwszy raz zrobiłem własnoręcznie zakwas, który stał pięć dni i pięknie się zrobił.
Booooże, żur na zakwasie razowym to jednak jest coś niesamowitego :O Wywar na żeberkach (niestety, nad czym ogromnie ubolewam, nie udało mi się dopaść wędzonych), boczku wędzonym i sześciu laskach białej surowej. Liście laurowe, ziele angielskie, w #!$%@? czosnku, majeranku i chrzanu. Do pełni szczęścia ćwiartki jajek. Panie, wybacz mi bo zgrzeszyłem ;)
Specjalnie nie zaciągałem śmietaną, ten kolor jest tak zajebiście naturalny!
Polecam wszystkim - róbcie własny zakwas. To proste jak konstrukcja cepa.
michal-pokichal - #gotujzwykopem #chwalesie

Zrobiłem dzisiaj żur.
Ale pierwszy ra...

źródło: comment_SteEO87r8pROKK1TYXRMReLyB2Ncozwm.jpg

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz