Aktywne Wpisy
stanley___ +45
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

#nieruchomosci #polska taki wykres dzisiaj dostałem na poparcie argumentów, że Polacy nie chcą się rozmnażać bo wygodnictwo, szkoda tylko że na tym wykresie NAJBARDZIEJ POPULARNĄ odpowiedzią wśród mężczyzn (60%) jest argument NIE MAM WŁASNEGO MIESZKANIA
kto by pomyślał że polak robak nie chcę zakładać rodziny w wynajmowanym mieszkaniu mniejszym niż przepisowy kojec dla psa
TAK UMIERA POLSKA, WŚRÓD ŚMIECHU BETONOWYCH MILIONERÓW
kto by pomyślał że polak robak nie chcę zakładać rodziny w wynajmowanym mieszkaniu mniejszym niż przepisowy kojec dla psa
TAK UMIERA POLSKA, WŚRÓD ŚMIECHU BETONOWYCH MILIONERÓW
źródło: 778b6d61fbd7490ea844cda6730403d6ab0c95b3b6e510a8e14676b365af81e3
Pobierz

Moja pierwsza przygoda z Kuczokiem. Dlaczego wcześniej na niego nie trafiłam?! Gość pisze wspaniale: używa pięknej polszczyzny, bawi się słowem. Czyta się wybornie :)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tytuł: Gnój
Autor: Wojciech Kuczok
Gatunek: literatura współczesna
★★★★★★★★☆☆
Książka podzielona na trzy części. Pierwsza trochę mnie zmuliła (opowieść o przodkach głównego bohatera). W drugiej części opis wydarzeń z jego życia (dzieje chłopca żyjącego w patologicznej rodzinie). Trzecia to niejako podsumowanie (gdzie dopiero zrozumiałam, skąd tytuł).
Książka dostała nagrodę Nike w 2004 roku. Słusznie.
Tytuł: Czarna
Autor: Wojciech Kuczok
Gatunek: literatura współczesna
★★★★★★★☆☆☆
Najprościej rzecz ujmując: opowieść o zdradzie i konsekwencjach, jakie za sobą niesie.
Mała społeczność, romans dwójki znanych osobistości - to nie mogło skończyć się dobrze. Ale co będę spojlerować...
Książka oparta na faktach.
#bookmeter #czytajzwykopem
źródło: comment_DLIpF2PVYL1Ev8vQ5UyEKRA6XqfZwSVz.jpg
Pobierz