Wpis z mikrobloga

zauważyłem, że lubella od jakiegoś czasu podaje kalorykę i makro swoich makaronów na 100g produktu PO UGOTOWANIU. Zawsze wliczałem sobie i tak suche, bo w bazie fitatu jeszcze były. Dziś po zeskanowaniu kodu na makaronie pokazały mi się stare makro na 100g suchego produktu i na 100g po ugotowaniu. Zważyłem makaron przed gotowaniem i zaraz po ugotowaniu (zgodnie z etykietą - normale 7min). Okazało się, że różnica to ponad 100kcal! Nie podoba mi się to. Polecam wliczać suche. #dieta
Pobierz brtk122 - zauważyłem, że lubella od jakiegoś czasu podaje kalorykę i makro swoich mak...
źródło: comment_Crev6xtFwL8Vgzp7Xjn0DVSt0CqIOsST.jpg
  • 5
@CzlowiekArtur: ja to wiem, ale właśnie chciałem to sprawdzić i wyszło na moje. Wiadomo, że kazdy inaczej ugotuje, makaron inaczej wody na bierze itd. Spodziewałem sie, że będzie różnica, ale jakaś akceptowalna. Ale 130kcal to nie jest akceptowalna różnica
@brtk122 na opakowaniu powinno też być info ile 100g ugotowanego to ile jest suchego, wystarczy sobie to przemnożyć jeżeli kiedyś z bazy znikną suche makrosy