Aktywne Wpisy

vulcanitu +10
Jakich urazów nabawiliście się za gówniaka? Ja sobie raz napierdzielałem kamieniami w rozbite butelki, no i jeden fragment rozciął mi oko ( ͡° ͜ʖ ͡°) innym razem jak był chyba remont parkingu pod blokiem to taszczyliśmy te sześciokątne bloki, no i jeden spadł mi na nogę, i paznokieć do usunięcia, bolało

winsxspl +57
Nitka na memy zapraszam
źródło: temp_file1981772149868417857
Pobierz

Humbucker 13kOM typowo pod most, sam nawijałem. Niestety napotkałem problemy konstrukcyjne i musiałem zamontować w otworze rezonansowym. I niestety jak na pozycję middle brzmienie jest niezadowalające (buczenie, w------a średnica). Zaraz będę wiercił, mam nadzieję, że gitara się nie rozpadnie xD
Spróbuję wzmocnić listewki konstrukcyjne i nie naruszyć ich zbyt mocno.
Sory za syf, ale jeszcze jej nie doczyściłem po modyfikacjach
źródło: comment_21Qc864qAftp2JZwq5Dvld64klrWO1Ub.jpg
Pobierzhttps://www.wykop.pl/wpis/32512225/tworzeniemuzyki-gitara-nie-spalem-2-dni-jestem-zdr/
Wcześniej przykładałem przetwornik "z góry" pod most i brzmienie było zupełnie inne, mięsiste, z ładną górą i sustainem
Struny przy mostku mają mniejszą amplitudę, dlatego tam idzie przetwornik z wyższą rezystancją. Na middle typowo idzie 5-6kOM zwykle, bo tam amplituda drgań jest większa i duża rezystancja nie jest potrzebna.
No nic, idę wiercić xD
Nie żal mi gitary, bo to Yamaha F310 po przejściach, z 6 lat ma
@BeppoLevi: @m200a: @danielolbrychski: @wihajster-do-tentegesowania:
@LM317T: jak mostek się przechyli to zobaczysz co to jest niestrojenie na progach XD Wierć jeśli i tak chcesz się jej pozbyć za jakiś czas.
Niestety chyba będę musiał naruszyć te listewki czerwone bo inaczej się nie zmieszczę. Może zrobię podwójne wzmocnienia
źródło: comment_bVF9XpguK6dSQS00175BqjnMV0KDuZKL.jpg
Pobierz