Wpis z mikrobloga

Eksperymentuje sobie ostatnio ze stekami i staram sobie wybrać swój ulubiony sposób wysmażenia.

Takie coś jak na zdjęciu i jeszcze trochę mniej wysmażone wchodzą mi najlepiej.

Wczoraj próbowałem zrobić wersję blue i za cholerę mi nie podeszło. Co trochę mnie zdziwiło, bo zupełnie surowego tatara wcinam z przyjemnością. Kojarzycie czy do blue trzeba mieć jakieś specjalny rodzaj mięsa? Nie tyle, że miałem opór przed jedzeniem, ale po prostu nie smakowało wcale dobrze... :/

#jedzenie #gotowanie #gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem #stek #steki #mieso #obiad
gobi12 - Eksperymentuje sobie ostatnio ze stekami i staram sobie wybrać swój ulubiony...

źródło: comment_dnlNT26vQd6oxFWxrHIWZjigxKuTQb2G.jpg

Pobierz
  • 3
@gobi12 Blue to raczej tylko polędwica. Gatunek krowy też ma duże znaczenie. Takie marketowe steki to w ogóle startu nie mają do tych ze sklepu który się w tym specjalizuje.