Aktywne Wpisy
mirko_anonim +6
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Uwielbiam tych bajkopisarzy #programista15k.
Twierdzą że zarabiają po 30k, a jak ich zapytasz o podróże, to okazuje się, że najdalej byli u ciotki na Śląsku xd
Tak się składa, że pracuje w dobrym it i mogę powiedzieć, że zagraniczne wakacje dwa razy w roku to raczej norma.
Najczęstsze kierunki to Włochy, Portugalia,hiszpania, a dalej to Chiny, Japonia i Ameryka.
Nie liczę kilkudniowych krajowych wypadów, bo weekend w spa
Uwielbiam tych bajkopisarzy #programista15k.
Twierdzą że zarabiają po 30k, a jak ich zapytasz o podróże, to okazuje się, że najdalej byli u ciotki na Śląsku xd
Tak się składa, że pracuje w dobrym it i mogę powiedzieć, że zagraniczne wakacje dwa razy w roku to raczej norma.
Najczęstsze kierunki to Włochy, Portugalia,hiszpania, a dalej to Chiny, Japonia i Ameryka.
Nie liczę kilkudniowych krajowych wypadów, bo weekend w spa
InnyWymiar90 +36
Na nocnej nikt nie zauważy
#gotujzwykopem #gotowanie #kuchnia
Komentarz usunięty przez autora
Składniki:
por
cebula
kilka dużych pieczarek
cukinia (lub dwie małe)
puszka pomidorów
przecier pomidorowy
soczewica czerwona (pół szklanki)
przyprawy (papryka słodka i ostra, szczypta kurkumy, sól i co tam kto lubi)
Warzywa pokroić, zeszklić cebulę z porem, dodać pieczarki, smażyć aż woda odparuje. Dorzucić cukinię, zalać pomidorami z puszki i przecierem, dodać przyprawy i soczewicę. Gotować aż soczewica i warzywa będą miękkie.
https://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/kurczak/casserole_z_kurczakiem_ziemniakami/przepis.html a kapary można pominąć, oliwki jak nie lubisz to tez, nie traci na smaku