Wpis z mikrobloga

Mam 3,8 kg krowy (nie jest to najlepszej jakości mięso, ale robię eksperyment a jak nie wyjdzie to szkodą dobrego kawałka ( ͡° ʖ̯ ͡°) ) oraz worki do sezonowania w lodówce.

Według założeń taka folia pozwala na sezonowanie wołowiny metodą na sucho umożliwiając dojrzewanie mięsa w domowych warunkach, we własnej lodówce. Tradycyjna metoda sezonowania na sucho pozwala doskonale uszlachetnić wołowinę, nadając jej odpowiednią kruchość, smak, kolor i aromat.

Zawołać kogoś za 15, 25, 45 dni jak wygląda mięso?

#jedzzwykopem #gotujzwykopem
passa_bola - Mam 3,8 kg krowy (nie jest to najlepszej jakości mięso, ale robię eksper...

źródło: comment_9zBh29hB5pt8UQBW25yGTbZLIq3Rt7Ca.jpg

Pobierz
  • 74
Masz lodówkę czy bardziej klimatyzator (lodówka nowego typu, gdzie zimne powietrze jest nadmuchiwane do wnętrza)? Pytam, bo w tej drugiej dużo łatwiej uzyskać pożądany efekt, choć i tam nie jest typ łatwe.