Wpis z mikrobloga

@dzoli: na proszku ? xd To już lepsze byłyby te drożdże. W takim razie może tak go rozsadzilo z powodu proszku do pieczenia. Garowanie to wyrastanie chleba przed wypiekiem :)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Tryggvason: nie znoszę posmaku drożdży, w ogóle to nie lubię mokrych chlebów, dlatego też bez zakwasu. taki eksperyment :)
  • Odpowiedz
@dzoli: tak jak pisze pan @tptak . Jednak na dłuższa metę taki chleb na sodzie nie jest zbyt zdrowy. Spróbuj zrobić jakiś drożdżowy i ewentualnie zmniejsz ilość drożdży. Generalnie w bochenku nie powinnaś wyczuwać drożdży jakoś za specjalnie.
  • Odpowiedz
@tptak: dla mnie to juz troche chemia zalatuje i nie ufam takim wynalazkom. Znajomy cook zrobił pare rejsów na małych anglikach (większość załogi to Irlandczycy, Anglicy) i opowiadał, ze z pieczywa jedli tylko te tostowa watę. Gdy upiekł prawdziwy polski chleb to kręcili nosem i nie chcieli jeść. Widocznie są przyzywczajeni do tego dziadostwa ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz